Izvor: MozzartSport.com, 27.Nov.2021, 20:08

Crveni kartoni nasilju: Moćna poruka fudbalera Radničkog i Napretka!

Prvotimci ova dva superligaša su izašli na meč sa tačkom na obrazu, čime su se priključili globalnoj inicijativi za borbu protiv nasilja nad ženama

Da li se sećate kada su Ronaldo i Ibrahimović izašli na teren sa crvenom mrljom na obrazu?

Inicijativa koja je krenula iz Serije A stigla je i do Super lige Srbije, pošto su fudbaleri Radničkog 1923 i Napretka podržali akciju „Stop nasilju nad ženama“ koju kompanija Mozzart već duže vreme >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << realizuje u saradnji sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost Vlade Srbije.

Više od 650 sportista je prethodnih sezona nosilo majice sa ovom porukom tokom 16 dana aktivizma (25. novembar – 10. decembar), a ove godine će mnoge poznate ličnosti crvenom tačkom na obrazu poručiti isto:

Najbolja odbojkašica planete Tijana Bošković je na Svetski dan borbe protiv nasilja nad ženama, podržala ovu akciju, a regionalni lider u oblasti igara na sreću nastavlja da pronalazi glasnike koji će širiti svest o porodičnom nasilju.

Među njima su i Dejan Stanković, Milan Borjan, košarkaši i fudbaleri Srbije, a sada i fudbaleri Radničkog i Napretka koji su za vreme meča u Kragujevcu nosili crvenu tačku. Isto su učinili i članovi stručnog štaba, sudije…

Tokom 16 dana aktivizma, od 25. novembra do 10. decembra, kompanija Mozzart za svaki odigran tiket na kome se nalazi barem jedan par sa ženskim timovima, uvećava fond za pomoć Sigurnim kućama u Srbiji.

Podsetimo, poruka “Reci ne nasilju” je 2019. ujedinila i večite rivale uoči košarkaškog derbija pred 20.000 ljudi. Toliko je važna da je prekinula i pesme na „Spotifaju“ u trenutku kada je dugo očekivana platforma za slušanje muzike tek stigla u Srbiju. Čula se i preko razglasa stadiona i dvorana širom zemlje.

Više od 650 sportista je nosilo majice sa ovim sloganom koji je bio istaknut i na koncertima Zdravka Čolića, Nataše Bekvalac, Lexington benda, na mečevima Evrolige...

A sada i kladioci mogu da se priključe ovoj borbi, jer Mozzart pojačava ponudu na mečeve ženskih timova tokom 16 dana aktivizma.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

ZVEZDA I SPARTAK PODRŽALI AKCIJU “STOP NASILJU NAD ŽENAMA”

Izvor: Kurir, 28.Nov.2021, 17:03

Crveno-beli i Subotičani izašli na meč sa crvenom tačkom na obrazu, čime su se uključili u globalnu inicijativu za podizanje svesti o ovom problemu

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.