Izvor: RTS, 04.Mar.2021, 10:05

Crvena zvezda slavi 76. rođendan

Trofejno srpsko Sportsko društvo Crvena zvezda danas proslavlja 76. rođendan. U podne se proglašavaju najbolji klubovi i pojedinci iz crveno-bele porodice.
Crveno-beli su osnovani 4. marta 1945. godine u Deligradskoj ulici u Beogradu, na inicijativu grupe studenata koju su predvodili Slobodan Ćosić, Zoran Žujović, Svetozar Gligorić, Nebojša Popović i drugi.

Zvezda danas ima 36 klubova u 31 sportu, a do sada je osvojeno više od >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 750 trofeja, dok su crveno-beli sportisti osvojili i više od 40 olimpijskih medalja.
Bez dileme najveći uspeh ostvarili su fudbaleri, koji su 1991. godine osvojili titulu prvaka Evrope i sveta, a najbolji u Evropi bili su i atletičari, vaterpolisti, karatisti i košarkašice.
SD Crvena zvezda će danas u 12 sati na svečanosti na stadionu "Rajko Mitić" obeležiti jubilej i proglasiti najbolje pojedince i klubove u 2020. godini.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Crvena zvezda slavi 76. rođendan, evo koliko trofeja je do sada osvojila

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Mar.2021

Radostan dan u crveno-beloj porodici...Sportsko društvo Crvena zvezda slavi danas 76. rođendan...Trka za titulu u Premijer ligi nije neizvesna, ali zato za plasman u Ligu šampiona jeste veoma. U njoj se nalaze Liverpul i Čelsi koji igraju večeras (21.15) na Enfildu, a i jednima i drugima je ovaj...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.