Crnogorci hoće drugo mesto, za mir na kraju Lige nacija

Izvor: Mondo, 19.Nov.2018, 23:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnogorci hoće drugo mesto, za mir na kraju Lige nacija

Izabranici Ljubiše Tumbakovića imaće takmičarski motiv u meču protiv Rumuna. Potom će se fokusirati na žreb za kvalifikacije za EURO.

Reprezentacija Srbije u utorak ima "meč loptu" za osvajanje Grupe 4 Lige C i ako savlada Litvaniju neće je interesovati rezultat iz Podgorice.

Dok "orlovi" u Humskoj budu igrali poslednji meč u Ligi nacija, na stadionu pod Goricom će (takođe od 20.45) igrati Crna Gora i Rumunija.

U ovom trenutku, stanje na tabeli >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je sledeće: Srbija 11, Rumunija 9, Crna Gora 7, Litvanija 0 bodova.

Selektor crnogorske "A" selekcije, srpski stručnjak Ljubiša Tumbaković, rekao je da će njegov tim igrati u poslednjem kolu za trijumf i za dobar finiš posle poraza na "Marakani", gde su "sokolovi" ostavili dobar utisak iako su izgubili.

"Želimo da odigramo dobru utakmicu, da se borimo. To je naš primarni zadatak. Da se suprotstavimo Rumuniji i da nađemo satisfakciju za nešto što smo propustili protiv Srbije", kazao je Tumbaković na konferenciji za novinare.

On je dodao je da svaka utakmica ima psihološko opterećenje i svoj cilj. Njegov tim imaće takmičarski motiv da trijumfom zauzme drugo mesto i da izbegne mogućnost eventualnog ispadanja iz grupe.

"Došli smo u situaciju da sutrašnja ima status odlučujuće, ali to je normalno u sportu. Samo je pitanje kako ćemo da se snađemo. Mi ćemo se truditi da držimo koncentraciju, što nismo imali u određenom delu meča u Beogradu", dodao je crnogorski selektor.

Crna Gora u Ligi nacija - 0:0 protiv Rumunije, 2:0 i 4:1 protiv Litvanije, 0:2 i 1:2 protiv Srbije.

Tumbaković je govorio i o "široj slici" i naveo je da nije zadovoljnim urađenim u prethodne tri godine

Tumbaković je kazao da će crnogorska selekcija pokušati da na na osnovu kvaliteta svog tima opredijeli način igre koji najbolje odgovara.

On je kazao da nije zadovoljan onim što je crnogorska reprezentacija uradila u prethodne tri godine, koliko je predvodi na čelu stručnog štaba.

"Razloga ima i u spoljnjim faktorima - povredama, odsustvu važnih igrača... Zbog toga je važno da u utorak odgovorimo rezultatskom izazovu i da na terenu ostavimo dobar utisak", dodao je Tumbaković, koji je selektor "sokolova" od januara 2016.

Pod njegovim vođstom, crnogorska selekcija ostvarila je sedam pobeda, šest remija i deset poraza, uz gol-razliku 31:26.

U prethodnom kvalifikacionom ciklusu, za Svetsko prvenstvo u Rusiji, Crna Gora je pod Tumbakovićem zauzela treće mesto u Grupi E, posle velike borbe sa prvoplasiranom Poljskom i drugoplasiranom Danskom.

Nakon Lige nacija, Crnogorci će kao i ostale evropske selekcije usmeriti pažnju ka žrebu kvalifikacionih grupa za Evropsko prvenstvo 2020, u kojem će kuglica sa imenom njihove reprezentacije biti izvučena iz četvrtog šešira, pa je moguće da ponovo bude rival "orlovima" Mladena Krstajića.

Pročitajte sve važne informacije o žrebu za EURO 2020.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.