Crnogorac zaludeo Italiju: Mešavina Jugovića, Džerarda, Belingema i De Brujnea

Izvor: B92, 04.Jan.2024, 18:29

Crnogorac "zaludeo" Italiju: "Mešavina Jugovića, Džerarda, Belingema i De Brujnea"

Crnogorski fudbaler Vasilije Adžić skrenuo je pažnju italijanskih medija nakon vesti da prelazi u Juventus.

Mladi veznjak (17) podgoričke Budućnosti bi igrač torinskog velikana trebalo da postane tokom januara.

Ove sezone je zabeležio učinak od šest golova na 23 utakmice, a o njemu je govorio trener Mladen Milinković.

"Teško je reći samo jedno ime. Ima mnogo kvaliteta, neki su slični jednim, neki drugim fudbalerima. On je fleksibilan, 'eklektičan' >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vezni igrač. Za mene je po stilu igre mešavina Džerarda, De Brujnea, Belingema i takođe bivšeg igrača Juventusa, mog sunarodnika Vladimira Jugovića, koji je taktički i strateški bio vrlo važan element ekipe Marčela Lipija", rekao je Milinković za "Tutosport", na čijom se naslovnici našao Adžić, uz naslov: "Adžić, četiri u jednom".

Već su počela poređenja sa Mirkom Vučinićem, Stevanom Jovetićem, Stefanom Savićem, koji su napravili uspešne internacionalne karijere.

"Pred njim je cela karijera, još najmanje 15 godina. Tek treba da dokaže svoju vrednost na velikom evropskom nivou i nađe doslednost u svojim nastupima. Ali, njegov potencijal i klasa su slični kakve su imali njegovih slavni prethodnici. S druge strane, ako je jedan od najpoznatijih klubova u Evropi, poput Juventusa, kraljice Serije A, odlučio da napravi važnu investiciju, to znači da od njega puno očekuje, ali i pre svega da ga smatra talentom dostojnim crno-belog dresa", kazao je Milinković.

Adžić je član U19 reprezentacije Crne Gore, a uskoro bi trebalo očekivati da nastupi i za "A" tim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.