Crna Gora ubedljiva, Gildžes-Aleksander dominirao za Kanadu

Izvor: B92, 12.Avg.2023, 18:29

Crna Gora ubedljiva, Gildžes-Aleksander dominirao za Kanadu

Reprezentacija Crne Gore je bila ubedljiva protiv Libana, dok je Kanada razbila Novi Zeland.

Košarkaška reprezentacija Crne Gore pobedila je selekciju Irana u Tbilisiju rezultatom 81:66 u pripremnoj utakmici pred Svetsko prvenstvo.

Nikola Vučević je bio najefikasniji sa 19 poena uz 14 skokova i 2 asistencije, Nemanja Radović je dodao 14 uz 10 skokova, Marko Simonović 12, a Kendrik Peri 10 uz 4 skoka i 5 asistencija.

U poraženoj ekipi Mohamed Amini i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Matin Aghajanpur su imali po 14 poena.

Kada pričamo o Kanađanima, oni su rezultatom 107:76 pobedili reprezentaciju Novog Zelanda.

NBA zvezda i košarkaš Oklahoma Siti Tandera Šej Gildžes Aleksander bio je najefikasniji u timu Kanade sa 26 poena, a imao je čak 6 ukradenih lopti i 3 asistencije uz to.

Ispratili su ga Nikel Aleksander-Voker i Keli Olinik sa po 13 poena, dok su Lugenc Dort i Ar Džej Beret postigli po 11 poena.

U redovima Novog Zelanda Dileni je imao 13 poena, a 12 je ubacio Vecel. Dvocifreni su još bili Fotu sa 11 i Kameron sa 10 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.