Izvor: MozzartSport.com, 24.Jun.2021, 00:11

Čovek rekord - Kristijano Ronaldo

Kapiten Portugalije bogatu biografiju ukrasio novim uspesima

Remi Portugalije i Francuske (2:2) između ostalog obeležila su dva penala za izabranike Fernanda Santoša, a oba udarca sa bele tačke u pogotke je pretočio Krisijano Ronaldo. Sigurne egzekucije kapitena Portugaliji su donele plasman u narednu fazu, a samom golgeteru nove rekorde u bogatoj biografiji.

Naime pogocima nakon ispada Lorisa i Kundea (prvi napravio prekršaj, a drugi >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << igrao rukom), Ronaldo je dopisao još dva gola i stigao do 109 na ličnom saldu u reprezentativnom dresu, čime se izjednačio sa bivšim iranskim reprezentativcem Alijem Daeijem, kao fudbaler sa najviše pogodaka u nacionalnom timu.

Takođe, as Juventusa u istoriju među reprezentativnim strelcima upisao se osamivši se na vrhu liste evropskih igrača sa najviše pogodaka na završnicama velikih takmičenja. Portugalac je došavši do 21 gola na svetskim i kontinentalnim smotrama, dva koraka iza sebe ostavio Miroslava Klosea (19), dok je treći Gerd Miler sa 18 pogodaka.

Podsetimo, Portugalac je ranije pomerao granice i u klupskom dresu te je igrač sa najviše pogodaka na zvaničnim mečevima, ispred Pelea, a i jedini je igrač koji je postigao po trocifren broj golova u tri različita kluba.

Činjenica je da Ronaldo nikog ne ostavlja ravnodušnim i da pored ogromne armije poštovalaca ima i onih koji osporavaju njegov učinak, ali neoboriva zaostavština svakako su brojni uspesi i rekordi koje je ostvario.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Najbolji strelci Eura: Penaldžija Ronaldo, pa dva mesta prazno... I Forsberg i Vajnaldum gađaju na vrh, Leva rano ispao

Izvor: MozzartSport.com, 24.Jun.2021

Sve skupa, u grupnoj fazi Eura palo je 94 gola....Prosek je 2,62 gola po meču. I nije tako loše. Komad na svaka 34 minuta. Najefikasnije je bila Holandija sa osam golova, po sedam su rivali strpali Italijani, Belgijanci i Portugalci. A ako ćemo pojedinačno, Kristijano Ronaldo za koplje ispred svih...Kapiten...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.