Forserg, Vajnaldum, Ronaldo, Lukaku i Patrik Šik (©Reuters, ©AFP)
Forserg, Vajnaldum, Ronaldo, Lukaku i Patrik Šik (©Reuters, ©AFP)

Najbolji strelci Eura: Penaldžija Ronaldo, pa dva mesta prazno... I Forsberg i Vajnaldum gađaju na vrh, Leva rano ispao

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.06.21. | 10:46

Sve skupa, u grupnoj fazi Eura palo je 94 gola...

Prosek je 2,62 gola po meču. I nije tako loše. Komad na svaka 34 minuta. Najefikasnije je bila Holandija sa osam golova, po sedam su rivali strpali Italijani, Belgijanci i Portugalci. A ako ćemo pojedinačno, Kristijano Ronaldo za koplje ispred svih.

Kapiten Portugalije je u prva tri kola postigao čak pet golova, istina tri sa penala, ali to ne menja činjenicu da je izjednačio rekord Alija Daeija od 109 pogodaka za državni tim. I sada je ubedljivo prvi na listi najboljih strelaca, ali kako tek ulazimo u nokaut fazu ima tu prostora za pomeranja.

Izabrane vesti

Trenutno, najbliži Ronaldovi pratioci su Romelu Lukaku (Belgija), Patrik Šik (Češka), Žoržinjo Vanjaldum (Holandija), Emil Forsberg (Švedska) i Robert Levandovski (Poljska). Samo ovaj poslednji je nastup na Evropskom prvenstvu završio već u grupnoj fazi.

Na dva gola trenutno su: Ivan Perišić (Hrvatska), Karim Benzema (Francuska), Manuel Lokateli, Čiro Imobile (Italija), Memfis Depaj, Denzel Damfris (Holandija), Džerdan Šaćiri (Švajcarska), Jusuf Poulsen (Danska), Kai Haverc (Nemačka), Roman Jaremčuk, Andrij Jarmolenko (Ukrajina) i Rahim Sterling (Engleska).

Inače, u Mozzart kladionicama možete i da se kladite ko će biti najbolji strelac Eura, a Ronaldo je sada svakako prvi favorit sa kvotom 1,75. Međutim, ako Belgija eliminiše Portugalce i to uz gol Romelua Lukakua, situacija će vrlo lako da se okrene, a tip da će Interov golgeter biti najefikasniji igrač kontinentalne smotre plaća se kvotom 6,00. Sledi zatim Karim Benzema sa kvotom 13, a daleko iza su, na koti 17, Čiro Imobile, Memfis Depaj i Vajnaldum. Šik je na 25, Kilijan Mbape i Antoan Grizman na 35, Hari Kejn, Rahim Sterling i Kai Haverc na 40...

Ljubiteljima sportskog klađenja bi inače moglo da bude zanimljivo da je najviše golova (22) palo u periodu između 46. i 60. minuta, a odmah zatim, sa 18 pogodaka, sledi deo meča od 61. do 75. minuta.


tagovi

Euro2020Kristijano RonaldoPatrik ŠikRomelu LukakuEmil ForsbergŽoržinjo VajnaldumRobert Levandovski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara