Članovi FIFA uhvaćeni u korupciji!

Izvor: S media, 17.Okt.2010, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Članovi FIFA uhvaćeni u korupciji!

Dvojica članova svetske kuće fudbala, FIFA, uhvaćena su prilikom traženja novca u zamenu za svoj glas na izboru za domaćina Svetskog prvenstva 2018. godine!

Novinari engleskog "Sandej Tajmsa" uspeli su krišom da snime Nigerijca Amosa Adamua, člana Izvršnog odbora FIFA i Rejnolda Temarija, potpredsednika FIFA i predsednika Fudbalskog saveza Australije kako traže mito u zamenu za svoj glas.

Novinari na tajnom zadatku predstavili su se kao lobisti >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << jednog američkog konzorcijuma, koji želi da Sjedinjene Američke Države dobiju organizaciju Mundijala 2018. godine.

Nigerijac je tražio 570.000 evra za izgradnju terena sa veštačkom travom u svojoj zemlji, a Australijanac 1.6 miliona, kako bi pokrenuo sportsku akademiju! Čak je priznao i kako već ima ponude od predstavnika iz još dve zemlje koje su se kandidovale za organizaciju Svetskog prvenstva.

FIFA je već izdala saopštenje u kojem se traži da "Sandej Tajms" dostavi sav sporan materijal koji poseduje, kako bi mogao da se istraži slučaj.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FIFA otvorila istragu zbog prodaje glasova za SP 2018.

Izvor: Blic, 17.Okt.2010

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) otvorila je istragu nakon što je britanski list "Sandej tajms" objavio da je jedan od njenih zvaničnika tražio pare kako bi podržao američku kandidaturu za organizaciju Svetskog prevenstva 2018. godine...Prema istraživanju lista, Amos Adamu, nigerijski član...

Nastavak na Blic...

FIFA u nezavidnoj situaciji

Izvor: B92, 17.Okt.2010

Predsednik Svetske fudbalske federacije Sep Blater izjavio je da su optužbe o prodaji glasova uzdrmale tu organizaciju...U poslednjih nekoliko dana pojavile su se tvrdnje da su dva člana izvršnog komiteta tražili novac u zamenu za glasanje u izboru za domaćina Svetskih prvenstava 2018. i 2022. godine...To...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.