FIFA u nezavidnoj situaciji

Izvor: B92, 17.Okt.2010, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIFA u nezavidnoj situaciji

Predsednik Svetske fudbalske federacije Sep Blater izjavio je da su optužbe o prodaji glasova uzdrmale tu organizaciju.

U poslednjih nekoliko dana pojavile su se tvrdnje da su dva člana izvršnog komiteta tražili novac u zamenu za glasanje u izboru za domaćina Svetskih prvenstava 2018. i 2022. godine.

To je nateralo Blatera da posalje otvoreno pismo svim članovima komiteta, a uz to je prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << čovek svetskog fudbala rekao da trenutna situacija neće odložiti glasanje za domaćina planetarnih šampionata.

"Žao mi je što moram da vas obavestim o veoma neprijatnoj situaciji u kojoj smo se našli posle objavljivanja članka u "Sandej Tajmsu”, sa naslovom "Glasovi za Svetsko prvenstvo na prodaju. Informacije u tom članku su napravile veoma loš uticaj na FIFA i na proces kandidatura za Svetska prvenstva 2018. i 2022. godine”, rekao je Blater i dodao da će FIFA pokrenuti istragu o optužbama, a uz to je od svih članova izvršnog komiteta tražio da se javno ne oglašavaju po tom pitanju.

Domaćini Svetskih prvenstva 2018. i 2022. godine trebalo bi da budu poznati 2. decembra ove godine. Kandidati za planetarni šampionat 2018. godine su Engleska, Rusija, Portugal i Španija, i Belgija i Holandija, dok su se za 2022. kandidovali Australija, Japan, Katar, Sjedinjene Države i Južna Koreja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.