Cicipas prestigao Đokovića

Izvor: B92, 21.Avg.2022, 12:23

Cicipas prestigao Đokovića

Grčki teniser Stefanos Cicipas sigurno će prestići Novaka Đokovića na novoj ATP listi.

Grk je pobedom nad Danilom Medvedevim u polufinalu turnira u Sinsinatiju obezbedio najmanje peto mesto, a u slučaju titule i četvrtu poziciju na novoj rang listi. Za to će mu biti potrebna pobeda nad hrvatskim teniserom Bornom Ćorićem. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Ono što je zanimljivo jeste da Đoković uprkos tome neće izgubiti poziciju koju drži, a s obzirom na to da će Kasper Rud pasti na sedmu poziciju nakon eliminacije u drugom kolu Sinsinatija od 229. igrača sveta Bena Šeltona.

Daleko manje razloga za zadovoljstvo nakon poraza (7:6(6), 3:6, 6:3) je imao ruski teniser. Poraz u polufinalu poslednjeg Mastersa iz serije 1000 bi mogao da košta Medvedeva prvog mesta.

Pred US open je računica jasna. Medvedev mora da ga osvoji i odbrani titulu koju je prošle godine osvojio pobedom u finalu nad Novakom Đokovićem. U svakom drugom slučaju će morati da prepusti tron nekom drugom teniseru.

Malo je vremena za pripremu ostalo prvom reketu sveta, a s obzirom na to da poslednji Grend slem u sezoni počinje 29. avgusta i trajaće do 11. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Cicipas pobedio Medvedeva i prestigao Đokovića: Rus gubi prvo mesto ako ne osvoji US Open

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 21.Avg.2022

Grk će se za titulu boriti protiv Borne Ćorića Grčki teniser Stefanos Cicipas savladao je Danila Medvedeva rezultatom 2:1, plasirao se u finale Sinsinatija, a prestigao je i Novaka Đokovića na ATP listi, te će od biti bar na petoj poziciji rang liste, a u slučaju titule biće četvrti....

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.