Čelsi u dva meča primio osam golova – Poćetino gledao potop u Njukaslu

Izvor: B92, 25.Nov.2023, 19:04

Čelsi u dva meča primio osam golova – Poćetino gledao potop u Njukaslu

Fudbaleri Njukasla savladali su Čelsi 4:1 u 13. kolu Premijer lige zahvaljujući sjajnoj partiji "Svraka" u drugom poluvremenu.

"Plavci" su do poluvremena bili u egalu (1:1), ali su potpuno podbacili u nastavku kada je Njukasl, u roku od samo va minuta, obezbedio trijumf.

Ekipa Mauricija Poćetina tako je u samo dva meča uspela da primi čak osam golova, pošto je isto toliko puta kapitulirala i protiv Sitija (4:4).

Strelci za Njukasl bili su Aleksandar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ajzak, Džamal Leseles, Žoelinton i Entoni Gordon, koji je i asistirao kod drugog pogotka u 60. minutu, za 2:1 u tom trenutku.

Minut kasnije pogodio je i Žoelinton i potopio sve nade gostiju da do kraja mogu do pozitivnog ishoda.

Čelsijeva agonija se nastavila u 73. minutu kada je Ris Džejms zaradio drugi žuti karton i ostavio saigrače u borbi protiv brojčano jačeg rivala.

Gordon je potom, u smiraj meča, stavio tačku na ubedljivu predstavu "Svraka".

U isto vreme, u Lutonu, navijači domaćeg tima pali su u stanje delirijuma jer su svedočili istorijskom trenutku - videli su prvu pobedu svog kluba u istoriji Premijer lige na domaćem terenu.

I drugu ove sezone (prva se desila protiv Evertona u gostima).

Na "Kenilvort Roudu" savladan je Kristal Palas 2:1.

Teden Mengi i Džejkob Braun bili su junaci pobede Lutona, njihova imena biće upisana u klupske almanahe, a trijumf dobija na težini je je došao nakon što su gosti uspeli da izjednače.

Olize je postigao zaista efektan gol u 75. minutu, međutim igrači Lutona su imali psoeldnju reč - Braun je doneo neopisivo slavlje.

Luton je van opasne zone, žive san navijači kluba koji je kroz čitavu istoriju igrao van elitnog društva.

Pobednici dana definitivno su fudbaleri Vest Hema koji su u poslednjih pet minuta preokrenuli meč protiv Barnlija - 1:2.

O'Šej je autogolom u 86. minutu već šokirao svoj tim, navijače, većinu na stadionu, u momentu kada su svi oni "videli" trijumf Barnlija. Ali pravi stres je tek nailazio.

Domaći ne samo da nisu uzeli bod, već su im "Čekićari" uzeli sve danas sa talona - Souček je u 91. minutu bio heroj gostujućeg tima.

Premijer liga, 13. kolo

Subota

Mančester siti - Liverpul 1:1 (1:0)

Haland 27 - Aleksander-Arnold 80

Barnli - Vest Hem 1:2 (0:0)

Rodrigez 49.p - O'Šej 86, Souček 90+1

Notingem Forest - Brajton 2:3 (1:2)

Elanga 3, Gibs-Vajt 76p - Ferguson 26, Žoao Pedro 45+4, 58p

Njukasl - Čelsi 4:1 (1:1)

Ajzak 13, Laseles 60, Žoelinton 61, Gordon 83 - Sterling 23

Šefild Junajted - Bornmut 1:3 (0:2)

Mekburni 90+7 - Tavernije 12, 51, Klajvert 45+3

Luton - Kristal Palas 2:1

Mengi 72, Braun 83 - Olize 74

18:30 Brentford - Arsenal

Nedelja

15:00 Totenhem - Aston Vila

17:30 Everton - Mančester junajted

Ponedeljak

21:00 Fulam - Vulverhemton

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.