Izvor: MozzartSport.com, 20.Apr.2021, 20:23

Čelsi priprema dokumentaciju za istupanje iz Superlige

Prvi udarac za novo takmičenje

Samo dva dana nakon što je izneta ideja o Superligi Čelsi je već vrlo blizu istupanja iz grupe od 12 klubova koji su inicirali formiranje takmičenja.

Ideja o formiranju zatvorenog fudbalskog takmičenja naišla je na prepreke koje samo dva dana nakon ozvaničenja početka kreiranja projekta prete da sve uruše. Na negativan stav sportske javnosti i brojinih fudbalskih radnika koji su istakli štetne efekte potencijalnog kreiranja takmičenja >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u kojem bi učestvovali samo odabrani klubovi nadovezali su se protesti navijača, a pod najvećim pritiskom našli su se premijerligaši.

Prvo su se novoj ideji usprotivile pristalice Liverpula koje su juče pred Enfildom iskazale bes zbog odluke Redsa da se priklone Superligi, a dan kasnije glas su digli i navijači Čelsija. Nekoliko sati uoči utakmice Plavaca sa Brajtonom najvatrenije pristalice londonskog kluba su se okupile i iskazale nezadovoljstvo potezom rukovodstva, a pritisak pod kojim su se našli čelnici premijerligaša je očigledno urodio plodom s obzirom na to da je Čelsi prema pisanju britanskih medija odlučio da krene u postupak povlačenja iz projekta Superlige.

Prema saznanjima BBC Sporta londonski klub priprema dokumentaciju sa kojom će pred organizatore izaći uz zahtev da istupanje iz Superlige.

Uskoro opširnije...

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.