Izvor: TvojPortal.com, 22.Maj.2012, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čavić i Lenđer u finalu EP

Izvor:vestionline  Reprezentativci Srbije u plivanju Milorad Čavić i Ivan Lenđer izborili su danas plasman u finale trke na 50 metara leptir stilom na prvenstvu Evrope, koje se od 21. do 27. maja održava u mađarskom gradu Debrecinu.
Milorad Čavić je u polufinalu pobedio u svojoj grupi rezultatom 23,41 sekundi postigavši ukupno najbolje vreme, dok je Ivan Lenđer u drugoj grupi bio četvrtoplasirani sa 23,71 sekundi i u finale prošao sa ukupno sedmim rezultatom.

Ivan >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << Lenđer

Srebrni iz Pekinga je na 50 m delfin trijumfovao pre četiri godine u Ajndhovenu, dok je godinu dana kasnije postao i svetski šampion u Rimu. Zbog operacije kičme propustio je EP 2010. u Budimpešti, a lane je na SP u Šangaju stao u polufinalu.
Finalna trka na 50 leptir na programu je u utorak od 17 sati.
Od ostalih srpskih predstavnika Čaba Silađi je na 100 metara prsno bio 19, a plasman u finale mu je izmakao za samo dve stotinke, dok je Petar Petrović istu deonicu leđnim stilom završio na 43. mestu.
Od štafete 4x100 metara slobodno očekivalo se mnogo, čak i overavanje vize za London, međutim, Radovan Siljevski, Boris Stojanović, Velimir Stjepanović i Ivan Lenđer završili su takmičenje u polufinalu zauzevši deveto mesto.

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.