Ćao Mamba, i na kraju si bilo veličanstven! (foto)

Izvor: Sportske.net, 14.Apr.2016, 08:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ćao Mamba, i na kraju si bilo veličanstven! (foto)

Kobi na rastanku ubacio 60 poena Juti i odšetao u legendu ispraćen ovacijama. Bio je to pravi holivudski kraj jednog od najboljih igrača u istoriji košarke!

Bilo mu je potrebno 50 šuteva, najviše u karijeri da stigne do 60 poena, ovo je prvi put da ima takav učinak u ovoj deceniji, ali zaista, potrudio se da ode uz prasak. Lejkersi su predvođeni Kobijem noćas uspeli da okrenu rezultat i slave protiv već eliminisane Jute, 101:96. Ovo je tek 17. pobeda u najgoroj sezoni >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << u istoriji Lejkersa,

Svejedno, ona će se pamtiti po Brajantonovom oproštaju, ne po rezultatima. Kobi je postao naravno najstariji igrači koji je ubacio preko 50 poena na jednom meču, odlazi nakon 20 sezona, jedan od petorice koji su trajali dve decenije, i prvi koji je to uradio sa jednim timom.

Sa Lejkersima je osvojio pet titula, 18 od 20 godina igrao je na Ol-Staru, porušio apsolutno sve rekorde, uz Boston najsuspešnije franšize u istoriji košarke.

"Najvažnije je da smo ostali zajedno, ostajete i dalje u mom srcu, iskreno", rekao je Brajant navijačima, a onda izazvao smeh u gledalištu.

"Čitavu karijeru ljudi vrište, 'Kobi, dodaj tu loptu', večeras su svi promenili poklič, 'Nemoj da dodaješ, šutiraj", dodao je Brajant.

Pre utakmice je veliki Medžik Džonson, u obraćanju navijačima Kobija nazvao najboljim igračem u istoriji Lejkersa, čime mu je predao titulu koja je njemu pripadala.

Teško je pronaći reči, pogledajte slike iz "Stejpls centra" gde ceremonija još uvek traje.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.