ČUDESNO SKIDANJE KILAŽE: Mahačev i Volkanovski spremni za subotnji spektakl (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Okt.2023, 11:55

ČUDESNO SKIDANJE KILAŽE: Mahačev i Volkanovski spremni za subotnji spektakl (VIDEO)

Boriće se u Abu Dabiju.

Približava se momenat velikog UFC spektakla - duel za titulu prvaka lake kategorije između Rusa Islama Mahačeva i Australijanca Aleksandra Volkanovskog. Borbe u Abu Dabiju nas očekuju u subotu, a sada je na red došlo vaganje.

Prvi na vagu stao je Aleksandar Volkanovski. Australijanac je pre nekoliko dana otkrio kako je težio 182 funte (82,55 kg) u trenutku kada je dobio poziv za meč protiv Islama Mahačeva. Samo 10 dana kasnije, Volkanovski >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je stao na vagu i ona je pokazala 154,5 funte (70,08 kg). Dakle, 12,5 kilograma skinuo je Volkanovski za 10 dana i po ko zna koji put dokazao kakav je profesionalac.

Alexander Volkanovski had a message after making weight on short notice for his #UFC294 champ-vs-champ rematch with Islam Makhachev. 🗣️ pic.twitter.com/FDzjou42o1

— MMA Junkie (@MMAJunkie) October 20, 2023

Neposredno nakon Volkanovskog, na vaganju se pojavio njegov protivnik Islam Mahačev. Čini se da je i Dagestanac ozbiljno pristupio skidanju kilaže i nije odugovlačio do samog kraja kako bi se izvagao. Tačno 155 funte (70,3 kg) pokazala je vaga, a radi se o gornjoj granici lake kategorije u mečevima za titulu.

Pored duela između Mahačeva i Volkanovskog pažnju privlači i borba u srednjoj kategoriji kojoj će nastupiti Hamzat Čimajev momak iz Čečenije koji je nastupao za Švedsku, ali će se sada boriti pod zastavom Ujedinjenih Arapskih Emirata. Njegov protivnik je Nigerijac Kamaru Usman. On je u poslednjem trenutku "upao" u borbu pošto je zbog povrede otkazao Brazilac Paulo Kosta.

Kamaru Usman and Khamzat Chimaev are officially middleweights after making weight for their #UFC294 co-main event title eliminator. pic.twitter.com/51kvSFtDpb

— MMA Junkie (@MMAJunkie) October 20, 2023

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.