Buongiorno Italia: Uznemiravajuće loša Roma i poludeli Napoli

Izvor: MozzartSport.com, 09.Mar.2015, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Buongiorno Italia: Uznemiravajuće loša Roma i poludeli Napoli

Centralna tema italijanskih medija je još jedan kiks Rome, koja je remijem s Kjevom praktično rekla zbogom borbi za šampionsku titulu sa Juventusom

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

U prvom planu italijanske sportske štampe su remiji Rome i Napolija koji su propustili još jednu šansu da ostanu u trci za „skudeto” (Roma) ili da se približe drugom mestu (Napoli). Piše se i o sve izvesnijim promenama na klupi Milana i Kaljarija. Filipa Inzagija bi trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << da zameni Kristijan Broki, a Đanfranka Zolu, Zemana, Delio Rosi ili Pušedu. Ističu se  kvaliteti Roberta Mančinija i najavljuje meč Juventusa koji protiv Sasuola može da overi četvrti uzastopni „skudeto”.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Inter kašika poverenja”, aludira Gazeta na gol Ikardija sa bele tačke u stilu češkog fudbalera Panenke koji je bio prvi igrač u istoriji fudbala koji je izveo na taj način penal na našoj Marakani na Evropskom prvenstvu 1976. godine. Golom Argentinca Inter je izbegao drugi uzastopni poraz u prvenstvu i osvojio bod koji nema veliku vrednost za položaj na tabeli, ali u moralnom smislu može da bude prelomni momenat u četvrtoj uzastopnoj Interovoj razočaravajućoj sezoni (Nerazuri su u poslednja tri prvenstva zauzeli sedmo, deveto i peto mesto i trenutno su osmi na tabeli).

U nadnaslovu i podnaslovu se ističe da je Inter uspeo da nadoknadi zaostatak od dva gola onemogućivši Napoli da se približi Romi na manje od četiri boda koliko sada deli drugoplasirani i trećelasirani tim Serije A. U redakcijskom komentaru Gazete hvale se potezi Roberta Mančinija koji je sa izmenama i promenama uloga igrača na terenu, pre svih prebacivanje Santona sa desne na levu stranu terena, stvorio uslove za izbegavanje poraza na San Paolu.

Ispod zaglavlja Gazete dominira slika zabrinutog Pipa Inzagija kome ni drveni prsten sa krstom nije pomogao da pobedi Veronu, ali mu je možda spasao, barem trenutno, mesto trenera u Milanu: „Pipo, još jedna šansa“, naslov je Gazete. List navodi da će Inzagi imati još jednu, poslednju, priliku da sačuva svoju prvu klupu u Seriji A. „Berluskoni je posle remija sa Veronom želeo da otpusti Inzagija ali ga je Galijani uverio da ga ostavi na klupi do meča protiv Fjorentine u Firenci“, piše Gazeta dodajući da je verovatno sumnja u spremnost Kristijana Brokija( aktuelnog trenera Milanovog podmlatka) da preuzme prvi tim kumovala odluci da Inzagi ne dobije otkaz.

I trener Rome Garsija prolazi kroz najteži moment svog staža u Romi. Posle utakmice protiv Kjeva i osmog remija u poslednjih 10 utakmica, francuski stručnjak je , po prvi put, opleo po svojim igračima. “ Garsija napada: Roma je oskudna. Danas Juve može da pobegne na plus 11“ , piše Gazeta.

U podnaslovu se prenose reči Garsije posle blede partije na Bentegodiju: „Loši  smo i razoružavajuće slabi“. List navodi i da će Alegri sa svojim Juventusom protiv Sasuola moći da overi četvrti uzastopni „skudeto“, ali i da je za Kaseresa sezona završena i da će danas biti operisan.

Apropo povreda cela Italija je i dalje u šoku zbog tragične povrede 20-ogodišnjeg fudbalera Kjeva Federika Matijela koji je zaradio otvoreni prelom noge u sudaru sa Najngolanom: „Matijelo šok, cela Serija A sada navija za njega“.  Fudbaler čiji je igrački karton u vlasništvu Juventusa sinoć je operisan i ako rehabilitacija prođe dobro mogao bi da počne da trenira za sedam meseci.

Gazeta beleži i povratak Parme na tener posle dve preskočene utakmice u šampionatu zbog besparice: „Parma se pokrenula i odigrala 0-0 sa Atalantom. Lukareli: Istrčali smo na teren kako bi spasli 200 osoba“. Kapiten Parme je mislio na zaposlene u fudbalskom klubu i žive od prosečnih plata i koji ne mogu da priušte sebi luksuz, kao fudbaleri,  da ne primaju platu više od šest meseci.

CORRIERE DELLO SPORT

„Garsiji pukao film“ mogao bi se tako prevesti na srpski, žargonski izraz koji je upotrebio Korijere delo sport za noseći naslov na prvoj strani sa fotografijom trenera Rome.

„Garsija se žestoko naljutio na svoje fudbalere posle remija sa Kjevom: „Uznemirujuće smo loši, ne prepoznajem više svoj tim“, prenete su reči francuskog stručnjaka.

"Neverovatno“, tako Korijere kvalifikuje remi Napoija i Intera 2-2. „ Napoli za ludake, Inter nadoknadio dva gola“, dodaje list podsećajući da je Napoli propustio još jednu šansu da se približi Romi i da sada rizikuje da ga Lacio stigne na tabeli ako pobedi večeras Fjorentinu.

"Lacio, vredi Ligu šampiona“, stvara atmosferu Korijere pred večerašnju, pa možemo reći, majstoricu za izazivača Napoliju za poslednje meste koje daje mogućnost da se stigne do najelitinijeg evropskog klupskog takmičenja.  Lacio neće moći da računa na Parola, zbog zbira žutih kartona, ali se kapiten Stefano Mauri na volšeban način oporavio od povrede i biće na raspolaganju treneru Pioliju. Vinčenco Montela još nije odlučio da li da ostavi Muhameda Salaha na klupi i sačuva ga za prvu utakmicu osmine finala Lige evrope, za tri dana, protiv Rome.

Dva velika bivša italijanska fubdalera rizikuju da ostanu bez posla piše Korijere, misleći na Inzagija i Đanfranka  Zolu, trenera Kaljarija: „Inzagi, za sada, ostaje,  Zola odlazi, navijači hoće povratak Zemana“.

TUTTOSPORT

Torinski sportski list trijumfalno najavljuje osvajanje novog „skudeta” Juventusa posle još jednog kiksa Rome.  “ Juve, tu je“ najupadljviji je naslov na prvoj strani uz grafički prikaz „skudeta” koji ne ostavlja sumnje na šta Tutosport misli.

"Ružan remi 0-0 sa Kjevom prodrmao francuskog trenera: Uzenmiravajuće loša utakmica“, prenosi reči Garsije Tutusport.

List piše da je Juve ima večeras novu meč loptu da stavi u džep šampionsku titulu i pobegne na 11 bodova distance od Rome. Takođe se navodi da je za Kaserasa završena sezona zbog povrede i da će danas biti operisan.

Poput Korijerea i Tutosport koristi teške reči na račun Napolija zbog ispuštene pobede nad Interom: „Ludosti Napoija, Mančo se smeje“. Posvećuje se i pažnja dešavanjima u Milanelu i sve izvesnijoj promeni na čelu stručnog štaba Rosonera: „Inzagijeva agonija, može da dobije otkaz i danas. Broki je spreman“. Tutosport navodi da je samo sumnja u Brokijevu spremnost da preuzme prvi tim Milana odložila juče odluku Berluskonija da da otkaz Inzagiju.

Tutosport beleži i prvi poraz Torina( od Udinezea 3-2) posle 12 utakmica na kojima su igrači Đampjera Venture redovno knjižili bodove i to pred budnim očima Andre Viljaša Boaša ,trenera Zenita, sledećeg protivnika Granata u Ligi Evrope. „Videli smo Bika koji sedi. Ali Viljaš Boaš i dalje oprezan: Zenit, pažnja“.

I torinski list se bavi izvesnom promenom na klupi Kaljarija , lansirajući  pored imena Zemana još jednog kandidata za klupu tima sa Sardinije:“Zola odlazi: Zeman ili Pušedu?“. U podnaslovu se dodaje da je i Serse Kozmi jedno od mogućih rešenja za naslednika Zole.

Piše: Željko Pantelić

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Buongiorno Italia: Juve “prišio“ "skudeto", Lacio postaje noćna mora za Romu i Napoli

Izvor: MozzartSport.com, 10.Mar.2015, 12:32

Trijumf Juventusa nad Sasuolom, prema mišljenju italijanskih medija, stavio je tačku na šampionsku trku, pošto Stara dama sada ima 11 bodova više od drugoplasirane Rome..(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)..Svi italijanski mediji se slažu da je jučerašnjom pobedom protiv Sasuola Juventus stavio...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.