Buongiorno  Italia: Juve “prišio“ skudeto, Lacio postaje noćna mora za Romu i Napoli

Izvor: MozzartSport.com, 10.Mar.2015, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Buongiorno Italia: Juve “prišio“ "skudeto", Lacio postaje noćna mora za Romu i Napoli

Trijumf Juventusa nad Sasuolom, prema mišljenju italijanskih medija, stavio je tačku na šampionsku trku, pošto Stara dama sada ima 11 bodova više od drugoplasirane Rome

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Svi italijanski mediji se slažu da je jučerašnjom pobedom protiv Sasuola Juventus stavio tačku na ovo prvenstvu kada je u pitanju "skudeto". Baš kao što se takmiče u vezenju hvalospeva na račun igre Lacija koji je demolirao Fjorentinu juče na Olimpiku >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i uključio se ozbiljno ne samo u borbu za treće već i drugo mesto koje vodi direktno u Ligu šampiona. Pod reflektorima je Inter koji i dalje ne uspeva da postigne dogovor sa Ikardijem o obnovi ugovora, kao i Milana, čiji je vlasnik, Silvio Berluskoni, ipak odlučio da zadrži Filipa Inzagija, do daljeg, na klupi.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Za Gazetu Juventus je jučerašnjom pobedom nad Sasuolom akrobatskim golom Pola Pogbe stavio hipoteku na šampionsku titulu, četvrtu uzastponu:” Juve ide prema "skudetu": Pogba, pogađa… i stavlja tačku”. Listi itiče da je Juve pobegao na 11 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Romu.

“Bjankoneri se mučili protiv Sasuola sve do bombe Francuza u 83. minutu koja ih još više približava četvtoj tituli prvaka u nizu”, stoji u podnaslovu sa fotografijom Pola Pogbe dok proslavlja gol sa Bonučijem i Evrom. Gazeta prenosi i otrovnu strelicu bivšeg trenera Juventusa Antonija Kontea koji je juče dobio priznanje “Zlatna klupa” kao najbolji trener u Italiji u 2014. Godini: "Sa mnom na klupi Juve bi već imao 20 bodova prednosti”.

Ipak, priča dana na "čizmi" je fantastična predstava Lacija protiv Fjorentine i prepotentni ulazak u borbu Piolijevih momaka,  ne samo za treće mesto sa Napolijem, već i za drugo mesto sa Romom. “Lacio, odsvirali Ljibičastima, uhvatili Napoli: treći je”. U nadnaslovu i podnaslovu se ističe da se zakuvalo u trci za mesta koja vode u Ligu šampiona i da je Roma na samo četiri boda od Lacija.

Trener Intera Roberto Mančini je u razgovoru za Gazetu objasnio kako misli da dovede Jaju Turea i da sa njim namerava da osvoji "skudeto" sa Interom. Prema rečima trenera Nerazura, Ture želi da napusti Mančester Siti i pređe u Inter.  Mančini je zapazio da je odbrana Intera propusna jer je “malo naivna” i umirio navijače izjavom da će Ikardi ostati u Interu. “Mančini : evro zašto Ture može da dođe. Ikardi? Sve je u redu”, naslov je intervjua na prvoj strani.

“Milan, Berluskoni telefonirao Inzagiju i produžio mu život”, naravno u smislu ostanka na klupi Rosonera. List piše da je Galijani postavio minimalni cilj koji mora da ostvari tim: osvojite barem sedmo mesto koje vodi u Ligu Evrope. Galijanijeva računica podrazumeva činjenicu da su svi timovi polufinallisti Kupa Italije pozicionirani od prvog do petog mesta i da bi jedan od italijanskih predstavnika mogao da osvoji Ligu Evrope, pre svega Roma, Napoli ili Inter, što bi imalo za posledicu da i sedmi tim na kraju prvenstva obezbedi izlaz na manje prestižnu evropsku scenu.

Na prvoj strani se beleži i povratak Zdeneka Zemana na klupu Kaljarija. Češki stručnjak nikada nije ispao sa njegovim timom u karijeri i na Sardiniji se nadaju da će ta tradicija ostati na nogama i po završetku ove sezone:”Vratio sam se zbog navijača”, izjavio je  Boemo.

Na kraju Gazeta najavljuje i mečeve Lige šampiona, Real –Šalke i Porto –Bazel:” Ančeloti i BBC (Bejl, Benzema i Kristijano Ronaldo) u misiji antikriza”. Milanski dnevnik prenosi da je Ančeloti potvrdio poverenje u svoj napadački trozubac i da će oni istrčati večeras na teren iako su već odradili veliki deo posla, s obzirom na to da su pobedili u Gelzenkirhenu tim našeg Nastasića sa 2-0.  Za drugi meč se ističe da će Porto morati da otkuca kartu za četvrt finale bez svog najboljeg igrača Džeksona Martineza koji se povredio.

CORRIERE DELLO SPORT

“DIVOTA LACIO” naslov je preko cele strane rimskog sportskog dnenvnika u čast jučerašnjeg trijumfa Nebeskoplavih protiv Fjorentine 4-0.

U podnaslovu sa fotografijom vatromentnog trija Klose-Kandreva-Felipe Anderson, Korijere piše da je Lacio odigrao spektakularnu utakmicu i pregazio Fjorentinu, nanizavši četvrtu uzastopnu pobedu u prvenstvu: “Lacio stigao Napoli na tabeli na trećem mestu, Roma je blizu. Pioli: više se nezaustavljamo”.

Korijere se bavi i krizom u redovima Roma i prenosi reči trenera Rudija Garsije koji je juče nagrađen „Bronzanom klupom“  od strane Udruženja italijanskih trenera. „Garsija se izvikao na igrače: Ako ovako nastavimo, možemo da se pozdravimo sa Ligom šampiona“. Ipak, list prenosi da su igrači uz trenera ali da postoje razmimoilaženja oko izbora pojačanja sa rukovodstvom, posebno sa Valterom Sabatinijem. Garsija je insistirao na dovođenju Dumbije dok je Sabatini bio skeptičan i preferirao je Salaha ili Luiza Adrijana.

„Juve, Pogbina magija za skudeto: sada je na plus 11“ naslov je posvećen pobedi Bjankonera nad Sasuolom kojim su praktično stavili u džep novu šampionsku titulu.

I Korijere najavljuje večerašnje mečeve Lige šampiona i posebno ističe stavove Karla Ančelotija koji brani svoje zvezde i pored vidnog pada u formi Kristijana  Ronalda, Bejla, Krosa, Benzeme... „Real, Ančeloti brani svoje asove“.

TUTTOSPORT

Kombinacija francuskog i italijanskog jezika na prvoj strani torinskog lista povodom pobede Juvea nad Sasuolom koja je omogućila timu Maksa Alegrija da pobegne Romi na 11 bodova prednosti: „Gospodin (napisano na francuskom, prim. aut.) Skudeto“, direktno je aluzija na doprinos Pola Pogbe čija fotografija dominira prvom stranom Tutosporta na kojoj proslavlja njegov pobednički gol protiv kluba predsednika italijanskkih industrijalaca Đorđa Skvincija.

“Pogbin mađioničarski potez slomio otpor Sasuola. Konačno Juve iskoristio meč loptu i otkačio Romu na 11 bodova“, piše Tutosport.

Prostor ispod zaglavlja povećen je Torinu i upozorenju trenera Granata Đampjera Venture da niko u klubu ne sme da se zadovolji dosada postignutim rezultatima:“ Toro, nikad nismo zadovoljni“. Ventura je dodao da bi se Toro našao u velikim neprilikama ako bi pomislili da je sezona završena pošto je opstanak u Seriji A obezbeđen i stiglo se do osmine finala Lige Evrope.

Na prvoj strani Tutosporta je protagonista i centarfor Intera Ikardi koji je svojim izjavama, posle meča sa Naplijem o toku pregovora za produženje njegovog ugovora, prilično naljutio rukovodstvo Intera:. „Ikardi i produženje ugovora u stilu povuci potegni i Inter se naljutio“. Za Tutosport potez predsednika Kaljarija Đulinija da vrati na klupu Zdeneka Zemana je odluka iz očajanja. „Povratak u prošlost. Evo Zemana, ostaće čak i ako Kaljari ode u Seriju B“

“Lacio spektakl, sada je treći“, naslov je posvećen pobedi Nebeskoplavih nad Fjorentinom. Naslovna strana se kompletira aferom koje je nastala na relaciji Napol-Skaj. Patron kluba iz Napulja Aurelio de Laurentis zabranio je svim zaposlenim da daju izjave za Skaj, medijski kolos koji plaća nekoliko stotina miliona evra italijanskim klubovima na ime televizijskih prava. „ Rat Napoli- Skaj. Za sve je kriv Mauro“. Prema nezvaničnim informacijama  De Laurentis je ljut na komentatora Skaja Masima Maura,bivšeg fudbalera koji je u svojoj karijeri igrao i za Napoli i štaviše, osvojio skudeto sa Maradonom. Po mišljenju Napolija, Mauro je previše pristrasan i vezan za familiju Anjeli zbog čega favoriše u svojim nastupima Juventus a često dezavuiše Napoli.

Piše: Željko Pantelić

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.