Izvor: MozzartSport.com, 22.Jul.2020, 12:56

Buongiorno Italia: Sariju potrebno sedam pojačanja, Inzagi uz novi ugovor traži ostanak SMS, Romina šizofrenija sa Zaniolom

Pioli dobio na lutriji, Miha posle Karese sredio i Gasperinija

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Glavna vest u italijanskim medijima je filmski zaokret u trouglu Pioli-Milan- Rangnik. Serije pobeda Milana i regenerisanje mladih igrača Rosonera uz pomoć Ibrahimovića obezbedili su Pioliju šansu da započne sledeću sezonu na klupi Milana. Veliki prostor dobija i priča o pobedi i rekordu Atalante u broju osvojenih bodova, ali i svađa između Siniše Mihajlovića >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i Đan Pjera Gasperinija iz koje je, barem u medijskom smislu, izašao kao pobednik srpski trener. Odjeknula je i izjava Antonija Kontea da Inter treba da se ugleda na Juve kao i šizofreno ponašanje Rome koja je prvo izbrisala ime Zaniola sa liste putnika za meč sa Spalom u Ferari zbog navodne povrede, a onda ga je naprečac dodala posle “volšebnog” ozdravljenja.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Veliki zaokret Milana: Pobedio Pioli ( a i Ibra…)”, dočekao je jutros naslov na prvoj stranici čitaoce Gazeta sa nasmejanim trenerom Rosonera i Ibrahimovićem kako proslavlja pobednički gol protiv Sasuola. U podnaslovu se kaže da je Pioli potpisao dvogodišnji ugovor i da je Paolo Maldini potvrđen na funkciji tehničkog direktora, pošto je Ralf Rangnik odbio ponudu Milana da bude “samo” tehnički direktor, a da Pioli ostane na klupi Rosonera.

“Preovladao je zdrav razum”, naslov je redakcijskog komentara Gazeta povodom odluke Milana da napravi totalni zaokret. Gazeta, kao i drugi dnevnici u Italiji, u prethodnih par nedelja je vodila kampanju za ostanak Piolija i Maldinija na njihovim funkcijama.

“Ibra je tu! Dva gola Sasuolu i preticanje Rome: Milan je peti”, počinje izveštaj sa utakmice Sasuolo–Milan u kome se vezu hvalospevi na račun švedskog veterana. Filip Đuričić je ušao u igru u drugom poluvremenu kada je Sasuolo već imao igrača manje na terenu (isključen je Burabija) i nije uspeo da ostvari dublji trag, ocenjen je sa nedovoljnih 5,5.

“Atalanta za rekord, sada je lopta u Interovom dvorištu”, piše Gazeta da nećemo imati interesantnu trku za skudeto do kraja prvenstva, ali će zato borba za drugo mesto biti veoma uzbudljiva.

“Muriel-gol vredi drugo mesto i 74 boda na tabeli. Atalanta nije bila nikada tako visoko”, podseća list da je do juče rekord Boginje bio 72 boda u jednom prvenstvu.

“Napad na drugo mesto. Interu se sada žuri, Eriksen na lansirnoj rampi”, najavljuje list da će večeras Danac igrati od prvog minuta iza leđa Lukakua i Sančeza. U dugom tekstu se kaže da je Barselona nestala sa horizonta budućnosti Lautara Martineza i da Inter sprema da mu ponudi novi ugovor sa duplo većom platom po završetku Lige Evrope.

Pred meč sa Interom veliki intervju Gazeti je dao Frank Riberi. “

Želim bis na San Siru i jedan trofej da poklonim mojoj dragoj Fjorentini”, izjavio je francuski igrač svedočeći da ga je prošla ljutnja zbog ulaska lopova i želja da napusti što pre Toskanu.

“Sari II, rađa se novi Juve, Žoržinjo je prvi na listi”, piše Gazeta da je Italo-Brazilac u vrhu spiska Sarijevih želja za sledeću sezonu, a da su odmah iza njege Emerson Palmieri i Arkadijuš Milik. List tvrdi da uprava kluba radi na tome da ispuni želje svog trenera ali da prethodno mora da proda nekoliko igrača. Milanski dnevnik prenosi i stavi bivšeg fudbalera Bjankoneara Alesija Takinardija koji tvrdi da Juve nije stavio na raspolaganje Sariju adekvatne igrače za njegov fudbalski stil.

“Da bismo videli pravi sarizam u Juveu potrebno je da mu kupe 6-7 igrača po Sarijevom ukusu”, tvrdi Takinardi.

“Zaniolo da ili ne? Prvo su ga isključili sa liste putnika, a onda ga naknadno pozvali. Polemika zapalila Rim”, piše se o neveravatnom spletu okolonosti oko talentovanog fudbalera Rome. Zaniolo nije zvanično pozvan na utakmicu sa Spalom zbog povrede. Zatim je, posle nepredviđenog izostanka Undera, naknadno pozvan jer je volšebno u roku od par sati ozdravio. Gazeta tvrdi da nisu toliko veliki problem odnosi sa trenerom Fonsekom već relacije sa pojedinim klupskim drugovima.

CORRIERE DELLO SPORT

“Lacio, Lotito blindira Inzagija”, piše Korijere ispod zaglavlja da je predsednik Lacija stavio do znanja svom treneru da će se uskoro sresti da utanače uslove za produžetak saradnje, pošto Simoneu ističe ugovor sledećeg leta. Korijere najavljuje da bi Inzagi mogao da traži tri miliona evra godišnje, ostanak Sergeja Milinković Savića i barem šest-sedam pojačanja za tim koji će od oktobra igrati Ligu šampiona posle 13 godina. U drugom tekstu Korijere tvrdi da je Inter pretekao u poslendnjih par dana Lacio u trci za Kumbulu. Po informacijama lista Nerazuri su ponudili 30 miliona evra Veroni plus Salseda dok je Lotito ostao na cifri od 22 miliona evra.

“Roma, Zaniolo odgovorio na poziv Fonseke”, navodi Korijere da se mladi igrač Đalorosa poneo profesionalno i da je prihvatio da putuje u Feraru na meč sa Spalom iako mu je prethodno rečeno da neće putovati. List prenosi izjavu portuglaskog trenera koji je kategorički demantovao da postoje problemi između njega i Zaniola. U članku se još kaže da je Fonseka dobio garancije da ostaje na klupi Rome i da već radi na konstruisanju tim za sledeću sezonu. List piše da Roma želi da proda Paua Lopeza, Florencija, Pastorea i Undera, ali da to neće biti nimalo lako.

“Milan, ostaje Pioli, otpao Rangnik, Gasp-Siniša prvo zagrljaji a onda svađa”, spojio je Korijere u jedan naslov jučerašnje utakmice Serije A na prvoj strani stavljajući pod refklektore trenere.

Na unutrašnjim stranama Korijere citira Mihajlovićevu poruku Gasperiniju posle utakmice: “Ako upre prst u mene, osta bez njega”. Trener Bolonje je podvukao da Gasperini nije sebi smeo da dozvoli da upire prst u njegovu klupu pokazujući nepoštovanje prema igračima i stručnom štabu Bolonje, te da je Gasperinijeva sreća da nije upirao prst u njega.

“Konte provocira: Juve je uzor za imitiranje”, tumači Korijere kao provokaciju izjavu trenera Nerazura da bi morali da slede primer Stare dame koja dominira već čitavu deceniju Serijom A. U redakcijskom komentaru “Još jedna nekorektnost prema Maroti” se kaže da je nova “dosetka” Kontea bila otrovna strelica upućena na račun generalnog direktora Bepea Marote.

“Jurić odlučuje u sledeća dva dana”, posvećuje čitavu stranu Korijere hrvatskm stručnjaku koji je u žiži interesovanja. Verona mu je ponudilia dvogodišnji ugovor sa platom od 1.500.000 evra, a Fjorentina i Torino, s kojim igra večeras, ne odustaju od namere da angažuju 46-godišnjeg stručnjaka.

TUTTOSPORT

“Konte se poklonio Bjankonerima: Učimo od Juventusa”, naslov je ispod fotografija nekadašnjih prijatelja Antonija Kontea i Andree Anjelija.

“Trener Intera priznao superiornost šampiona Italije”, stoji u podnaslovu. U tekstu na unutrašnjim stranama se dodaje da Konte za sledeću sezonu želi Kumbulu i Džeka. Insistiranja ne centarforu Rome se opravdava željom Kontea da ima četiri napadača sličnih kvaliteta koji svi mogu da budu starteri i nosioci igre kad zatreba.

U drugom tekstu Tutosport podseća da Romelu Lukaku nedostaju samo tri gola da bi stigao rekord Milita u debitantskoj sezoni u Interu. U poslednjih 40 godina samo su Ronaldo (34) i Eto (37) postigli više golova.

Torinski dnevnik prenosi i izjavu Lapa Elkana, rođenog brata gazde Juventusa Džona Elkana:

“Kakav Mesi, Kristijano pobeđuje svuda gde igra”. Osim Kristijana Ronalda pohvale pobira i Paulo Dibala koji nije samo sadašnjost već i budućnost Juventusa.

“Zvezda, kapiten i simbol: Dibala se kandiduje da bude centralna figura sledeće decenije Jvuentusa”, piše Tutosport uz podvlačenje altruizma koji je Dibala pokazao na meču sa Lacijom, svojstven samo velikim igračima.

“Upalite svetionik”, najavljuje Tutosport večerašnji derbi u Đenovi aludirajući na njegov kolokvijanlni naziv “Derby della Lanterna”. List predstavalja večerašnji duel kroz sudar dvojice veterana: Kvaljarele i Pandeva. Naravno meč ima mnogo veći značaj za Đenovu koja još uvek nije obezbedila opstanak za razliku od Ranijerijevih momaka: “Samp za ponos, Đenova za spas”.

“Hajde Verdi, ovo je tvoje veče”, bodri Tutosport italianskog fudbalera koji je trebalo da bude veliko pojačanje u ovoj sezoni ali njegov prelazak iz Napolija u Torino nije doneo očekivani napedak i skok u igri.

“Milan: ostaje Pioli! Boginja na drugom mestu sa Murijelom”, naslov je ispod zaglavlja Tutosporta. Kao i drugi dnevnici i torinski list predstavlja produžetak ugovora sa Piolijem i odustajenje od Rangnika kao neočekivanu i bombastičnu vest. List prenosi izjavu menadžera Rangnika Marka Kosickea da su zainteresovane strane došle do zaključka da ovo nije dobar momenat za transfer Profesora u Milan.

Piše: Željko PANTELIĆ

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.