Buongiorno Italia: Nedelja odbrojavanja do meča sezone! Narkoleptični Inter i talična Roma

Izvor: MozzartSport.com, 08.Feb.2016, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Buongiorno Italia: Nedelja odbrojavanja do meča sezone! Narkoleptični Inter i talična Roma

Sve naslovne strane su posvećene predstojećem okršaju Juventusa i Napolija

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Italijanska sportska štampa je već počela da sprema atmosferu za utakmicu sezone koja će se igrati u subotu na Juventusovom stadionu između Bjankonera i Napolija. Piše se i o nesposobnosti Intera i Milana da iskoriste posrtanje Fjorentine kao i prepotentni povratak Rome u trku za treće mesto koje vodi u plej of Lige šampiona koja je zabeležila, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << uz malo sreće, tri uzastopne pobede. Prostor su dobile i krize Torina i Lacija koje više ne znaju da pobeđuju a Nebeskoplavi ni da tresu mreže .

LA GAZZETTA DELLO SPORT

„Sada je rad na vas dvoje“ dominira naslov prvom stranom Gazete sa fotografijama Iguaina i Dibale koji najavljuje dugačku sedmicu koja će kulminirati u subotu okršajem Juventus – Napoli u Torinu. „Napoli i Juve, opet pobedili. U subotu veliki meč na Juventusovom stadionu“, stoji u nadnaslovu dok se u podnaslovu precizira da je Napoli protiv Karpija ostvario osmu uzastopnu pobedu oborivši rekord Napolija Dijega Maradone od pre nešto manje od 30 godina i da je Iguain već šestu nedelju zaredom otkucao svoj karton sa barem jednim golom u protivničkoj mreži.

„U Frozinoneu Bjankoneri uknjižili 14 pobedu u nizu zahvaljući bljesku Kvadrada i Dibale. I Marota upozorio Alegrija: Na njegovom mestu dobro bih razmislio...“ , prenosi reči generalnog direktora Juventua Bepea Marote kojim je potvrđeno da su ozbiljne šanse da italijanski stručnjak preuzme Čelsi u sledećoj sezoni. Naknadnom demantiju Marote uz objašnjenje da se šalio, gotovo niko nije poverovao u Italiji.

U redakcijskom komentaru sa naslovom „Skudeto u ritmu rekorda“ se nabrojavaju svi rekordi koje su timovi Mauricija Sarija i Maksa Alegrija smrvili u ovoj sezoni i ističe da su zasluženo u trci za šampionski trobojni štit koji nosi prvak Italije na dresu.

„Inter razbijen udarcima glave. U Veroni potpopljen vazdušnom igrom. Perišić spasilački pojas“, naslov je posvećen remiju Nerazura sa poslednjeplasiranom Veronom 3:3 koji je onemogućio Mančinijev tim da prestigne Fiorentinu na trećem mestu na tabeli.  Nije Gazeta poštedela ni Milan koji je takođe propustio šansu da se približi poziciji koja vodi u plej of za Ligu šampiona: “Hladan tuš za Milan. Udinese u vođstvu, Nijang izjednačio. Zaustavljen hod ka vrhu tabele“.

I dok milanski timovi mogu da se žale na nedostatak sreće u mečevima sa Veronom i Udinezeom, Roma je uz pomoć fortune stigla do treće uzastopne pobede u Seriji A protiv Sampdorije: “Roma raste sa Spaletijem: tri u nizu“. U podnaslovu i u tekstovima na unutrašnjim stranama se kaže da je Sampdorija poražena ali da su navijači Rome drhtali do poslednjeg trenutka meča za konačni ishod. Hvali se nastup Perotija i ističe da je zona Lige šampiona sada na dohvat ruke.

Gazeta piše i o krizi Torina koji je izgubio od Kjeva na Olimpiku: “Autogol, kolosalne greške i protesti navijača. Toro na vrhuncu krize, Kjevo napravio blic“.

Na kraju milanski dnevnik posvećuje i reportažu najpopularnijem Italijanu u ovom momentu na Ostrvu – Klaudiju Ranijeriju koji sa svojim Lesterom čvrsto drži lidersku poziciju na tabeli Premijer lige: “Put u multietnički Lester ujedinjen lisicama gospodina Ranijerija“.

CORRIERE DELLO SPORT

„Roma, Roma, Roma“, vodeći je naslov na prvoj strani rimskog dnevnika kojim se aludira na tri uzastopne pobede u šampionatu. „Đalorosi pobedili Samp sa golovima Florencija i Perotija i nadoknadili dva boda u trci za Ligu šampiona u odnosu na Fiorentinu, Inter i Milan“, podseća u podnaslovu Korijere da je od timova koji učestvuju u trci za treće mesto samo tim Lučana Spaletija upisao tri boda.

„Peroti: posebno veče, idemo dalje“, prenose se reči Argentinca koji je za manje od nedelju dana osvojio čitav ambijent Đalorosih partijama pruženim protiv Sasuola i Sampdorije na kojima je sa El Šaravijem bio najzaslužniji za dve pobede.

Bivši igrač Đenove je dobio pohvale i od glavnog i odgovornog urednika Korijerea Alesandra Vokalelija koji u autorskom tekstu tvrdi da će Perotijev transfer u Romu biti odlučujući za otkucavanje karte za Ligu šampiona.

„Juve – Napoli za rekord“, stoji naslov ispod zaglavlja rimskog sportskog dnevnika kojim se odaje priznanje torinskom i napuljskom timu koji nižu pobede jednu za drugom u šampionatu i najavljuje direktan okršaj sledeće subote na Juventusovom stadionu.

„Lacio, gol je postao noćna mora: svi brojevi kraha“, naslov je kojim Korijere najavljuje veliku analizu zašto Nebeskoplavi postižu malo golova i koji su razlozi iza katastrofalne sezone trojice centarfora, Klosea, Đorđevića i Matrija, koji su zajedno u ovoj sezoni postigli samo pet golova (Matri 3, Đorđević 2 i Klose 0) a u 2016. godini još nisu zatresli mrežu. „Jedanaest golova manje u odnosu na prethodnu sezonu i sedam bodova manje na tabeli“, dodaje u podnaslovu nove podatke Korijere.

 TUTTOSPORT

„Sa pogledom na skudeto“, dvosmisleni je naslov Tutosporta kojim otvara današnje izdanje aludirajući na činjenicu da je Juventus na putu da osvoji petu uzastopnu šampionsku titulu ali jednu od privilegija pojedinih stanovnika Frozinonena da gledaju utakmice na stadionu Matuzi sa vlastite terase.

U podnaslovu list navodi da je jedan od njihovih reportera gledao utakmicu sa jednog od balkona sa kojeg se vidi odlično teren Frozinonea i tako svedočio o 14. uzastopnom trijumfu Juvea u prvenstvu.  „Istovremeno dok je Juve krotio Frozinone, Napoli je uz dosta teškoća pobedio Karpi. U subotu veliki okršaj na Juventusovom stadionu“.

„Mančini se već oprostio od borbe za titulu“, ističe list stav trenera Intera koji je samo sertifikovao ono što je svima jasno već nekoliko nedelja, a to je da Nerazuri nemaju materijal da bi učestvovali u trci za skudeto. „Spas od poraza od Verone nije dovoljan da zakrpi odnos sa navijačima koji su sve nezadovoljniji“, stoji u podnaslovu.  Citiraju se i reči Mančinija: “Kolektivna narkolepsija... Ćao skudeto“.

„Milan, nikad ne propustiš priliku da propustiš priliku“,  naslov je posvećen remiju Rosonera na San Siru sa Udinezeom. „Samo nerešen rezultat sa Udinezeom, uprskana prilika da se približi zoni Lige šampiona“, podseća se u podnaslovu da Milan i pored toga što je znao da su Fiorentina i Inter remizirali nije uspeo da ubeleži treću uzastopnu pobedu i približi se na tri boda Interu i četiri Fiorentini.

„Ventura, izgubio si konce Toroa“ otvorena je kritika treneru Torina ispod zaglavlja Tutosporta budući da je stručnjak označen kao glavni krivac za poraz Granata na domaćem terenu od Kjeva. „Još jedan poraz posle početnog vođstva i po prvi put navijači otvereno negoduju protiv trenera koji priznaje: Tim ne uspeva više da shvati moje ideje i instrukcije“, prenosi reči Venture Tutosport i najavljuje da bi Moreno Longo mogao da preuzme kormilo od Venture.

Piše: Željko Pantelić  

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Buongiorno Italia: Završni obračun u Interu, Bufon priziva 11 Federera za Napoli

Izvor: MozzartSport.com, 09.Feb.2016, 12:32

Teme su i Dijego Peroti i Milan Siniše Mihajlovića....(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)..Kriza Intera i veliki dvoboj Juventus - Napoli su teme oko kojih se vrte današnja izdanja italijanske sportske štampe. Piše se i o odličnom startu Dijega Perotija u dresu Rome,  povratku Lukasa Bilje na...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.