Izvor: MozzartSport.com, 23.Apr.2021, 13:23

Buongiorno Italia: Milan, Juve, Atalanta i Napoli – za jednog neće biti mesta

Četiri kluba u tri boda

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Produžetak ugovora Zlatana Ibrahimovića, budućnost Kristijana Ronalda i rezultati jučerašnje dve utakmice koje su zatvorile 32. kolo Serije A su glavne priče u italijanskoj sportskoj štampi.

Prostor dobija i zahtev trenera Intera Antonija Kontea upućen vlasnicima kluba da precizno objasne svoje planove za sledeću sezonu. Sportski dnevnici nastavljaju da vode >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << kampanju protiv Superlige i pored toga što je već “sahranjena”.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Ibrin pakt sa Đavolom”, stavlja u prvi plan Gazeta poptisivanje ugovora Zlatana Ibrhimovića sa Milanom. U podnaslovu se dodaje da je vernost produžena do leta 2022. godine i da će Šveđanin inkasirati 7.000.000 evra. U tekstu se navodi da će Zlatan proslaviti svoj 40. rođendan u Milanu i da Stefano Pioli očekuje da bude spreman za meč sa Lacijom, jedan od odlučujućih za plasman u Ligu šampiona.

Junajted mami Ronalda”, otkriva Gazeta da su u toku kontakti između Žorža Mendeša, menadžera portugalskog fudbalera i kluba iz Mančestera. Milanski dnevnik precizira da je uslov svih uslova da bi transfer mogao da se realizuje da Kristijano prihvati smanjenje plate. Na osnovu svojih informacija italijanski list tvrdi da je Ronaldo čvrsto rešen da osvoji barem još jednu Ligu šampiona i da je sve više uveren da sa Juveom neće moći da realizuje svoj san. Takođe se kaže da sa neuspehom Superlige šanse da se vrati u Real Madrid su svedene na teoriju, a jedini klub koji bi mogao da zadovolji sve kriterijume Ronalda je Mančester Junajted.

Napoli, kakav šou. Lacio pregažen. Insinje pretekao Maradonu”, naslov je izveštaja o pobedi Azura nad Nebeskoplavima (5:2) i činjenici da je kapiten Napolija prestigao na večnoj listi strelaca Napolija legendarnog Argentinca. U reportaži sa utakmice se navodi da je Napoli sa jučerašnja tri boda definitivno ponovo u trci za mesto u Ligi šampiona budući da su Juve i Atalanta na dva boda, a Milan na tri boda razlike.

Atalante proćerdala pobedu i omougućila Romi da se spase”, zaključak je milanskog dnevnika o meču igranom sinoć na Olimpiku. U reportaži se ističe da je Atalanta prokockala previše šansi i da je ostala bez drugog mesta na tabeli koje joj se osmehivalo.

Na unutrašnjim stranama se podvlači da je Atalanta remizirala posle pet uzastopnih pobeda i da je dominirala na terenu do isključenja Gosensa.Kako smo uspeli da prokockamo priliku da pobedimo?”, ponavljao je pitanje trener Dee Đan Pjero Gasperini. Na drugoj strani Fonseka već misli na Mančester Junajted i u tom kontekstu je bilo važno da ne izgubi jučerašnji meč, ali i da vidi reakciju svojih igrača u poslednjih pola sata igre.

Inter, dolazi Džang i Konte traži pojašnjenja i detalje o novom projektu”, najavljuje se povratak u Milano posle više od pola godine predsednika Nerazura koji želi da proslavi skudeto. Paralelno, svi u klubu, od rukovodilaca Marote i Auzilija preko trenera Kontea i ključnih igrača, žele da dobiju konkretne odgovore o budućnosti Intera, počev od planova za sledeću sezonu.

Handanović, između rekorda i grešaka. Vrata budućnosti za Musa i Silvestrija”, predviđa Gazeta da će Inter posle deset godina zameniti svog prvog čuvara mreže. U članku se napominje da će Handanović do kraja sezone postati golman sa najviše utakmica u dresu Intera jer će oboriti primat Valtera Zenge od 328 mečeva.

CORRIERE DELLO SPORT

Rimski dnevnik se zahvaljuje na naslovnici strelcu izjednačujućeg gola za Romu protiv Atalante. Osim što je omogućio Đalorosima da izbegnu poraz pogodak bivšeg igrača Atalante nije promenio ni za milimetar sudbinu Rome u šampionatu, ali je veoma važan za jačanje samopuzdanja pred meč sa Mančester Junajtedom u Ligi Evrope.

Karakterna Roma, drhtala je sat vremena a onda je mogla i da pobedi Atalantu”, aludira se da su Đalorosi sa malo pribranijim Džekom i Mhitarjanom propustili pobedu u završnici meča. U izveštaju se priznaje da je Atalanta gospodarila terenom sve do isključenja Gosensa zbog dva žuta kartona i da je upropastila nekoliko izglednih šansi da stavi tačku na susret već u prvom poluvremenu.

Na unutrašnjim stranama se podvlači i da je Kristante 18. igrač Rome koji se upisao u listu strelaca u ovoj sezoni. Međutim, golovi vezista i defanzivaca ne mogu da pokriju deficit golova ofanzivnog reda. U poslednja dva i po meseca u Seriji A napadači Rome su postigli samo dva gola.

Lacio, Liga šampiona je sve dalja, ali Milnković nije napravio penal”, zauzeo je Korijere vrlo jasan stav o suđenju arbitra Di Bela koje je uslovilo tok partije. Rimski dnevnik ne dovodi u pitanje zasluge Napolija za ostvaren trijumf, ali ukazuje na veliki propust sudija i upotrebu zdravog razuma da se ukapira da Sergej Milinković Savić nije dotakao kopačkom po glavi Kosta Manolasa.

Korijere odaje pohvale Insinjeu i Martensu koji nastavljaju da pogađaju mrežu i da obaraju klupske rekorde. Insinje je stigao do kvote 83 gola u Seriji A, a Mertens do 102.

Iz tabora Lacija se prenosi potvrda sportskog direktora Igli Tarea da će predsdnik Lotito potpisati produžetak ugovora sa Simoneom Inzagijem čim trener postane negativan na korona virus i vrati se na posaou Formelu.

TUTTOSPORT

Pod rafalnom paljbom”, naslov je ispod fotografije Kristijana Ronalda i Andree Anjelija koji su se našli na udaru kritika. Portugalac zbog lošijih partije, sve očiglednije nervoze i neprimerenog ponašanja a predsednik Juve zbog neslavno završene priče o Superligi.

CR7, šta se događa?”, pita se Tutosport posle sve evidentnijih poteza Kristijana Ronalda koji pokazuju njegovo nezadovoljstvo u Juventusu. U tekstu se aludira da nijednom igraču, osim Sivoriju, nije bio tolerisan određen tip ponašanja i da se stiče utisak da Ronalda interesuju samo njegovi rekordi i ciljevi. S druge strane se citiraju podaci koji nedvosmisleno ukazuju da Juve osvaja mnogo više bodova sa Ronaldom nego bez njega i da više od trećine golova u sezoni nose njegov potpis.

Dea raspikuća, Napoli, kakav šou”, objedininjen je naslov ispod zaglavlja o dve jučerašnje utakmice koje su odlučivale u dobroj meri o trci za mesta u Ligi šampiona. „Atalanta pružila spektakularnu partiju u Rimu: povela sa golom Malinovskog a onda bacila u vetar seriju šansi i kada je ostala sa desetoricom na terenu (isključenje Gosensa) reskirala je i da izgubi meč. U svakom slučaju propao je pokušaj proboja na drugo mesto na tabeli. Insinje, Mertns, Politano i Osimhen pregazili Lacio, Gatuzo je i dalje na dva boda od zone Lige šampiona”, stoji u podnaslovu.

Konte: čist račun duga ljubav”, traži trener Intera precizna objašnjenja od vlasnika kluba o namerama i planovim za sledeću sezonu. Postoji mogućnost da Inter o stane po strani u sledećem pralaznom roku i da čak proda jednog od najboljih igrača kako bi sredio završni račun, prenosi list.

Osim teksta o produžetku ugovora Ibrahimovića sa Milanom, torinski dnevnik analizira i aktuelnu situaciju u Milanelnu koja nije tako mirna kako trener Stefano Pioli i rukovodstvo kluba žele da predstave. “Uzbuna oko Lige šampiona. Pioliju su potrebni starteri i rasterećenost za realizaciju sezonskog cilja”, naslov je priče u kojoj se kaže da će Milan imati najteži kalendar među timovima koji pretenduju na mesto u LŠ. “Kalendar je protiv Milana, osim tri meča protiv direktnih takmaca, preostale tri utakmice igra protiv ekipa koje se bore za opstanak”, upozorava torinski dnevnik. U tekstsu se kaže da Benaser čini sve da bude u stroju za meč sa Lacijom dok je povratak Tea Ernandeza manje izvestan.

Sirigu se vraća za Napoli”, izveštava Tutosport da je italijanski golman negativan na kovid-19 i da će biti na raspolaganju za meč sa Azurima.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.