Izvor: MozzartSport.com, 22.Apr.2021, 13:58

Četvrtak u Seriji A: SMS vodi Lacio do Lige šampiona, ranjena Vučica

Dva derbija na Apeninima u 32. kolu. Ljuta bitka za mesto u evropskoj eliti. Simone Inzagi ne predvodi Rimljane u Napulju. I dalje je u karantinu zbog virusa korona. Roma bez pola startne postave dočekuje zahuktalu Atalantu

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Napoli i Lacio biju bitku večeras za prvog takmaca Milanu u borbi za poslednje preostalo mesto u Ligi šampiona. Naime, u Italiji >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je uvreženo mišljenje da će Atalanta i Juventus sigurno, uz prvaka Intera, u najvažnije takmičenje, a da se oko poslednje karte koplja lome između Milana, Napolija i Lacija. Roma dočekuje na Olimpiku svoju noćnu moru: Atalantu. Trener Boginje Đan Pjero Gasperini od dolaska u Bergamo nije nijednom izgubio u Rimu od Đalorosih.

NAPOLI – LAZIO (20.45)

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

U svojoj istoriji Napoli je na domaćem terenu najviše golova postigao protiv Lacija, 107. Tome treba dodati i da su Azuri na svom igralištu u poslednja tri odmeravanja snaga sa Nebeskoplavima zabeležili tri pobede. Napoli se nalazi u odličnoj formi, u prethodnih devet kola je zabeležio šest pobeda, dva remija i poraz od Juventusa.

Lacio u 2021. godini nije tako uspešan na gostovanjima kao na Olimpiku gde je uknjižio devet uzastopnih pobeda, ali je sa poslednja dva meča daleko od Rima odneo sve bodove i to bez primljenog gola (Udineze i Verona).

Kormilari dva tima koji su mogli prošlog leta lako da se nađu na suprotnim klupama su podigli formu svojih timova u poslednja dva meseca. Gatuzo je sa svojim momcima na “Maradoni” nanizao šest pobeda do remija sa Interom u nedelju. Inzagi preko svog “avatara” Farisa traži šestu uzastopnu pobedu.

Virtuelno, Lacio bi mogao u ponedeljak veče da preskoči Milan na tabeli i uđe u zonu Lige šampiona. Naime, rimski klub bi sa dve pobede stigao kotu 64 boda i imajući u vidu da treba da nadoknadi meč sa Torinom u Rimu u teoriji se projektuje na 67, bod više od Milana.

20.45: (2,15) Napoli (3,45) Lacio (3,35)

Trener Napolija neće moći da računa večeras na golmana Ospinu (povređen) i Demea (suspendovan zbog kartona). Italo-nemačkog fudbalera će, prema najavama, zameniti Bakajoko. Jedina dilema oko sastava je na desnom boku: da li potvrditi vrednog Politana ili dati šansu tek oporavljenom i vrcavom Lozanu. U napadu će se Gatuzo osloniti na iskusnog Mertensa.

Lacio je u Napulj doputovao bez svog trenera Simonea Inzagija koji je i dalje pozitivan na koronavirus. Umesto njega tim će i večeras voditi pored aut linije Masimilijano Faris. U prethodna 24 sata su došli pozitivni odgovori od Lukaša Lejve i Čira Imobilea i oni će uprkos rovitosti biti na terenu od prvog minuta. Neizvesna je situacija oko Luisa Alberta. Španac ima hroničan problem sa zglobom već par nedelja. Do sada je stezao zube i uz injekcije protiv bolova igrao mečeve, međutim, imajući u vidu da Lacio u nedelju igra protiv Milana na Olimpiku, nije isključeno da ga stručni štab poštedi večerašnjih napora, barem na početku meča.

Glavne uzdanice Gatuza na večerašnjem duelu su Lorenco Insinje i Mertens koji su prilično redovno zagorčavali život Laciju prethodnih sezona. Takođe, u Kastel Volturnu se nadaju da su Manolas i Kulibali posle susreta sa Interom izašli iz “tunela”.

Inzagijevi džokeri su Imobile i Sergej Milinković Savić, dvojica fudbalera su golovima i asistencijama doneli Laciju 31 od 58 bodova, odnosno više nego svi ostali saigrači zajedno. Takođe, Imobile je na poslednjih pet okršaja sa Napolijem redovno tresao mreže. Protiv Beneventa se probudio posle dvomesečnog posta i nema nameru da se zaustavi uprkos maloj povredi koju vuče već neko vreme.

NAPOLI 4-2-3-1: Meret – Di Lorenco, Manolas, Kulibali, Hisaj – Fabijan Ruiz, Bakajoko – Politano (Lozano), Zjelinski, Insinje – Mertens

LACIO 3-5-2: Rejna – Marušić. Ačerbi, Radu – Lacari, Milinković. Lejva, Luis Alberto (Pereira), Fares – Korea, Imobile.

ROMA – ATALANTA (18.30)

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Mogli bi da kažemo da je ironija sudbine, ali je surova činjenica za Romu. Atalanta je od prodaje igrača Romi u poslednje dve godine zaradila preko 60.000.000 evra i opet je ispred na tabeli sa zalihom od čak deset bodova. Tu razliku je Boginja akumulirala u poslednjih pet kola sa maksimalnim učinkom dok su Đalorosi u istom periodu ostvarili tri poraza, jedan remi i samo jednu pobedu.

Od kada je došao na čelo Atalante Đan Pjero Gasperini je samo jednom izgubio meč sa Romom i to u Bergamu, gol Aleksandra Kolarova iz slobodnjaka. Na poslednja tri dvoboja je svaki put porazio rimski klub.

18.30: (3,90) Roma (3,60) Atalanta (1,93)

Posle skinutog tabua zvani Juve prošlog vikenda Atalanta želi da nastavi svoj trijumfalni hod ka Ligi šampiona. Večeras u slučaju pobede Dee imaćemo kompletan vrh tabele Serije A u crno-plavim bojama.

Atalanta stiže u Rim sa gotovo kompletnim sastavom. Nedostaje samo Hatebor. Prema najavama iz Zingonije, Gasperini će poslati formaciju 4-2-3-1 na teren. To znači da će teška artiljerija Murijel i Zapata biti na terenu od prvog minuta.

Trener Rome Paulo Fonseka pokušava da razdrma svoj tim posle serije loših rezultata u Seriji A koji su, praktično, raspršili snove Đalorosih o povratku u Ligu šampiona preko prvenstva. U delu Rima u bojama Rome se kaže da su ostala samo tri, odnosno četiri važna meča: duel sa Mančester Junajtedom u Ligi Evrope i eventualno finale i derbi, pošto žele da se osvete Laciju za poraz od 3-0 u prvom delu sezone i da pomrse račune gradskom rivalu koji je u trci za prva četiri mesta.

Fonseka pokušava da promeni taj narativ i večeras će poslati najjači mogući sastav. Podsetimo, Roma je jedini veliki tim u u Seriji A sa tako velikim brojem igrača van stroja zbog povreda. Večeras će sa tribina posmatrati meč Pedro, Smoling, Kumbula, Spinacola, El Šaravi, plus Zaniolo, odnosno polovina startne postave.

Mali kuriozitet predstavlja činjenica da će kompletnu zadnju liniju Rome činiti bivši igrači Atalante: Mančini, Kristante i Ibanjez.

ROMA 3-4-2-1: Pau Lopez – Mančini, Kristante, Ibanjez – Karsdorp, Viljar, Veretu, Kalafjori – Pelegrini, Mhitarjan – Džeko

ATALANT 4-2-3-1: Golini - Toloi, Romero, Palomino, Gosens – De Ron. Frojler – Malinovski, Pesina, Murijel – Zapata

SERIJA A - 32. KOLO

Utorak

Verona - Fiorentina 1:2 (0:1)

/Salsedo 72 - Vlahović 45+2p, Kaseres 65/

Sreda

Milan - Sasuolo 1:2 (1:0)

/Čalhanoglu 30 - Raspadori 77, 83/

Bolonja – Torino 1:1 (1:0)

/Barou 25 – Mandragora 58/

Krotone – Sampdorija 0:1 (0:0)

/Kvaljarela 53/

Đenova – Benevento 2:2 (2:2)

/Pandev 11, 21 – Viola 5 pen, Lapadula 15/

Juventus – Parma 3:1 (1:1)

/Aleks Sandro 43, 47, De Liht 68 – Brugman 25/

Specija – Inter 1:1 (1:1)

/Farias 12 – Perišić 39/

Udineze – Kaljari 0:1 (0:0)

/Žoao Pedro 55/

Četvrtak

18.30: (3,90) Roma (3,60) Atalanta (1,93)

20.45: (2,15) Napoli (3,45) Lacio (3,35)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Buongiorno Italia: Milan, Juve, Atalanta i Napoli – za jednog neće biti mesta

Izvor: MozzartSport.com, 23.Apr.2021, 13:23

Četiri kluba u tri boda..(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)..Produžetak ugovora Zlatana Ibrahimovića, budućnost Kristijana Ronalda i rezultati jučerašnje dve utakmice koje su zatvorile 32. kolo Serije A su glavne priče u italijanskoj sportskoj štampi...Prostor dobija i zahtev trenera Intera...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.