Buongiorno Italia: Komplimenti Siniši Mihajloviću iz Albanije, San Siro će biti stadion iz snova

Izvor: MozzartSport.com, 14.Okt.2016, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Buongiorno Italia: Komplimenti Siniši Mihajloviću iz Albanije, San Siro će biti stadion iz snova

Intervjui sa Krstijanom Ronaldom, Maksom Alegrijem i Milošom Krasićem dominiraju u sportskoj štampi

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Veliki intervjui na naslovnim stranama italijanske sportske štampe. Kristijano Ronaldo u Gazeti, Maks Alegri u Korijereu. Piše se i o derbiju juga ili Sunca, kako se oslovljava meč Napoli – Roma, želji Lacija da angažuje Lapadulu i nameri kineskih vlasnika Intera da pretvore >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << San Siro u stadion snova. Za nas je posebno interesantan intervju koji je dao Gazeti Miloš Krasić pošto će se sutra na Juventusov stadion vratiti Điđi Del Neri sa kojim je srpski fudbaler bio protagonista u jednoj sezoni Bjankonera. Krasić je bio iskren i priznao je da je za svoj meteorski prolaz kroz Juve sam odgovoran jer nije bio dovoljno vredan i ambiciozan. Takođe, Mačvan i Raduljica su pobrali sve pohvale za presudan doprinos u pobedi Milana nad Makabijem na startu Evrolige.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Ja broj 1”, naslov je intervjua Gazete sa Kristijanom Ronaldom povodom nagrade “Kralj šampiona” koju dodeljuju zajedno najvažniji itaijanski sportski dnevnik i prvi španski sportki list Marka na osnovu glasova čitalaca dva glasila. U razgovoru sa italijanskim i španskim kolegama CR7 je pričao o Iguainu, Totiju, Žoau Mariju ali i o sebi rekavši da smatra da je on najbolji fudbaler sveta i da radi svakog dana naporno da to potvrdi te da bi voleo da osvoji još jednu Ligu šampiona, odnosno da sa Realom budu prvi koji su uspeli da osvoje dve uzastopne Lige šampiona.

“Pipita postiže mnogo golova ali računi se svode na kraju sezone. Njegov Juventus je jaka ekipa, ali se nadam da će osvojiti samo skudeto”, rekao je o Iguainu i Juveu Ronaldu. Totiju je poželeo da igra još dve-tri godine: ”I dalje je veliki i pokazuje mlađima da godine ne određuju vrhunskog igrača. Može da igra još dve-tri godine”. Na kraju je lansirao i svog zemljaka Žoao Marija kojem je prorekao lepu budućnost u Interu: ”On je dodatna vrednost i videćete da će pružiti mnogo Interu. Pričali smo i rekao mi je da prilagođavanje ide dosta dobro i da će biti još bolje kad nauči italijanski”.

Gazeta prenosi i odgovor Suninga, firme u čijem je vlasništvu Inter, na predlog gradonačelnika Milana Bepea Sale vezanog za stadion Đuzepe Meaca: ”Suningova revolucije: San Siro će biti stadion snova”.

U redakcijskom komentaru Gazeta piše da bi Baloteli mogao da bude “novi Ibrahimović” i da ako nastavi kao što je počeo u Nici ni povratak u nacionalnu selekciju nije tako daleko.

Gazeta je iskopala i Miloša Krasića budući da sutra Juve igra protiv Udinezea na čijoj klupi sedi Điđi Del Neri, trener s kojim je Krasić odigrao odličnu sezonu u dresu Bjankonera. Štaviše poredili su ga sa Nedvedom, bio je testimonial novog stadiona a onda je došao Konte  i Krasić je ispario. “Del Neri je maestro, ali smo obojica izgoreli u onom Juveu”, naslov je intervjua sa  srpskim fudbalerom koji danas nosi dres Legije iz Gdanjska.

“Nisam imao sreće, možda ni karakter odgovarajući, jer nisam dovoljno ambiciozan, da ostavim dubljli trag u Juveu. Iako te godine sa Del Nerijem Juve nije baš prošao dobro, neću zaboraviti tu sezonu. Kada je Konte promenio sistem i prešao na 3-5-2 i  nije bilo više mesta za mene a da budem iskren došli su i veliki igrači Pirlo, Vidal, možda je to bila i prejaka konkurencija za mene. Ne okrivljujem druge, verovatno sam ja morao više da se trudim, treniram. Samo sam ja odgovoran za ono što mi se desilo, nije svakako Konte kriv. On je bio kao neka vrsta čekića, možda previše tvrd ali vrlo potkovan: ne iznenađuje me da je napravio rezultate koje je postigao”, ispričao je Krasić.

Nekadašnji srpski reprezentativac je zapazio i da Mirko Vučinić pati od sličnog sindroma kao i on: ”Vučinić je kao ja, da je imao naboj kao Tevez, bio bi savršen napadač”, zapazio je Krasić priznajući da mu nedostaje velika scena i velike utakmice ali da je urpkos tom žalu, srećan u Gdanjsku.

Povodom pobede Milana na debitantskom meču Evrolige protiv Makabija 99-97 Gazeta piše da je naš dvojac MačvanRaduljica bio najzaslužniji za pobedu uz Amerikanca Hikmana. Štaviše Mačvan je proglašen za najboljeg aktera meča a podvlači se da je Raduljica postigao 15 poena za samo 13 minuta provedenih na parketu. Trener Repeša polako uvodi Raduljicu u tim jer još uvek nije fizički spreman.

CORRIERE DELLO SPORT

Rimski dnevnik odgovara Gazeti sa velikim intervjuom Maksa Alegrija u kojem je trener Juvea pričao o ambicijama Stare dame u ovoj sezoni i šta bi on promenio u fudbalskom svetu. “Prelazni rok traje predugo, trebalo bi ga zatvoriti 15. jula i otvoriti još jednan u novembru”, smatra Alegri. S druge strane najavljuje da Juve ove godine želi da osvoji sve italijanske trofeje: ”Juve želi skudeto, Superkup i Kup Italije. Ove godine je teško osvojiti Ligu šampiona”. Pričajući o fudbalerima koje je trenirao Alegri je rekao da Sedorf najintiligentniji igrač a da je Inijesta najgenijalniji fudbaler kojeg je video.

U vrhu strane je ostavljen prostor za derbi juga, ili derbi Sunca: ”Jurišnicu Rome predvode Džeko i Salah”. U podnaslovu se kaže da su dvojica zajedno postigli osam golova i napravili sijaset asistencija. “Egipćanin je lansirao centarfora osam puta u gol šanse, Bošnjak je uzvratio četiri puta. Spaleti u Napulju se uzda u superpar”, piše Korijere koji najavljuje i da bi Strotman mogao da preskoči meč sa Napolijem jer ima problema sa kičmom.

“Lacijova ideja: Lapadula sa Imobileom”, najavljuje rimski list da bi Nebeskoplavi mogli da se vrate na bivšeg golgetera Peskare koji je bio jedan od njihovih ciljeva u letnjem prelaznom roku. “U januaru ako Milan bude stavio na prodaju Lapadulu, Lotito je spreman za napad”, piše Korijere podsećajući da će Kejta odustvovati dva meseca zbog Kupa Afrike.

TUTTOSPORT

“Smeje se Mandžukiću, igraš ti”; dominira naslov prvom stranom Tutosporta koji otkriva planove Maksa Alegrija da pošalje na teren od prvog minuta hrvatskog reprezentativca. “Predviđena štafeta između Dibale i Iguaina, povratnika iz Južne Amerike gde su igrali za Argentinu. Protiv Udinezea je red na hrvatsku prznicu”, stoji u podnaslovu dok se u tekstu na unutrašnjim stranama navodi i da je Mandžukiću stigla vrlo primamljiva ponuda od kineskog prvolligaša Šangaja koji mu je ponudio četvorogodišnjih ugovor sa sezonskom platom od 8.000.000 evra.

“Miha je pravi čovek. Budućnost je Torinova”; poručio je u intervjuu bivši šef stručnog štaba Granata i aktuelni selektor Albanije Đani De Bjazi. “Navijači Granata su ukapirali brzo koje su moralne vrednosti trenera, mnogo je lepa Mihina izjava o ljudima koji ustaju u zoru”, posebno se De Bjaziju svideo odgovor Mihajlovića na pitanje da li za Benasija predstavlja veliki teret to što je kapiten Torina u 22 godine.

“Ikardi, koliko neprijatelja imaš, kao Murinjo”,  naslov je za tekst u kojem se tvrdi da iza nepozivanja Ikardija pod nacionalnu zastavu stoji Mesi i njegov klan koji, kao i Maradona, ne mogu da oproste Ikardiju što je uzeo prijatelju (Maksiju Lopezu) ženu (Vanda Naru).

Piše: Željko Pantelić  

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.