Buongiorno Italia: Kolarov na naslovnici, Milan obećava završno top pojačanje!

Izvor: MozzartSport.com, 21.Jul.2017, 11:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Buongiorno Italia: Kolarov na naslovnici, Milan obećava završno top pojačanje!

“Rosoneri će biti među prvih pet timova sveta”, obećao je u intrvjuu za Gazetu generalni direktor Marko Fasone

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Andrea Beloti, predsednik Torina Urbano Kairo i rukovodioci Milana su glavni protagonisti na prvim stranama italijanske sportske štampe. Zajedno sa njima u prvom planu je i naš Aleksandar Kolarov koji bi mogao da uđe u vrlo uzak krug fudbalera koji mogu da se pohvale da su u svojoj karijeri nosili dres >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << oba rimska kluba. Fasone i Mirabeli obećavaju završni veliki vatrometni udarac za glancanje MIlanovog napada dok se Kairo zaklinje da neće prodati Belotija za manje od 100.000.000 evra.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Milan će biti među prvih pet timova sveta”, obećao je u intrvjuu za Gazetu generalni direktor Rosonera Marko Fasone. Prvi operativac kineskog Milana je rekao da je plan da se zarada kluba udvostruči do 2022. godine i da milanski klub i u finansijskom pogledu bude među top klubovima Evrope. “ Neće biti lako da osvojim skudeto već u prvoj godini ali ne isključujem tu mogućnost. Fudbal je često iracionalna stvar”, zapazio je Fasone. Na kraju generalni direktor Milana je dao čvrstu reč navijačima da će stići šlag na tortu, odnosno veliko ime za Montelin sastav. Gazeta dodaje iz svojih izvora da je gotovo sve utanačeno za prelazak Kalinića.

Beloti blindiran. Kairo upozorio Rosonere: Ne želim da ga prodam”, citiran je eksplicitan odgovor vlasnika Torina  rukovodiocima Milana koji su u više navrata stavili do znanja da je Beloti njihov prvi izbor za pojačanje napadačkog pogona. Gazeta prepričava i kako je prošao sastanak predsednika kluba i centarfora Granata i podvlači da je Kairo precizirao da  raskidna klauzula od 100.000.000 evra važi za inostranstvo a ne za Italiju. “ Ako neki italijanski klub želi Belotija onda mora da potroši više od 100 miliona”, dodao je  Kairo. Podsetimo, Milan nije otišao dalje od 40.000.000 evra plus Nijang i Paleta za Belotija. Ponuda koja je u startu odbijena kao neadekvatna.

Bernardeski ne ide na pripreme, Juve je na korak od njega”, naslov je teksta u kojem se objašnjava da je igrač Fjorentine poslao lekarsko opravdanje za svoj izostanak sa priprema Ljubičastih u Dolomitima. Potez Bernardeskija se tumači kao namera da se izbegnu nemile scene u Moeni, gradiću u Dolomitima, pošto je poznato kakav animozitet vlada između navijača Viola i Juvenusa. Očekuje se da tokom vikenda dva kluba postignu dogovor, pošto je razlika između Juveove ponude i Fjorentininog zahteva pala na samo dva-tri miliona evra.

Inter, blic u Kini za zeleno svetlo Kejti i Šiku”, piše Gazeta da su dvojica operativaca Nerazura na fudbalskoj pijaci Valter Sabatini i Pjero Auzilio odleteli u Nankino gde će se sastati sa vlasnicima Suninga i Intera kako bi utanačili detalje za sledeće korake u prelaznom roku.

Hoćemo Nejmara. PSŽ spremio 222 miliona”, prenosi se bombastična vest s druge strane Alpa. Niko ne sumnja da vlasnici iz Katara imaju finansijski potencijal da plate raskidnu kluzulu za Nejmara i posle jučerašnje izjave trenera pariskog kluba Unaja Emerija raste broj onih koji veruju da bi do kraja prelaznog roka moglo da dođe do istorijskog transfera. “

CORRIERE DELLO SPORT

Zaštićen bok” naslov je preko cele prve strane sa fotografijom Aleksandra Kolarova u dresu Srbije s kojim se aludira da je Roma, praktično, sve utanačila sa fudbalerom i Mančester sitijem oko prelaska u Rim. Korijere potvrđuje da će Roma platiti 6.000.000 evra za našeg reprezentativca a da će on potpisati trogodišnji ugovor za godišnju platu od 3.500.000 evra. Komparativna prednost Kolarova za aktuleni sastav Rome u odnosu na druge kandidate je što on može da igra i na poziciji beka i centralnog defanzivca.

Lacio, izronilo ime Kaiseda kao blizanca Imobilea”, stoji ispod zaglavlja Korijerea dok na unutrašnjim stranama se kaže da bi reprezentativac Ekvadora mogao da stigne za 5.000.000 evra i da bi imao ulogu rezerve Imobilea. Na drugoj strani Gazeta i još neki listovi prenose glasine da bi Baka mogao eventualno da pojača Lacio. Problem nije toliko cena igračkog kartona koliko plata Kolumbijca koja pralazi parametre Klaudija Lotita. Baka ima platu 3.500.000 evra dok u Laciju plate, sve sa bonusima, ne mogu da pređu 2.500.000.

Na unutrašnjim stranama Korijere donosi priču i o tome kako su novi kapiten Lacija Senad Lulić i Ćiro Imobile tražili objašnjenja od Kejte za njegovo ponašanje poslednjih dana na pripremama u Auroncu. Takođe se izveštava da su se sinoć sreli Lotito i Kejta i da je igrač potvrdio nameru da ne produži ugovor sa Nebeskoplavima. Prema informacijama Korijerea, najozbiljniji kandidat da angažuje Senegalca je Inter.

Korijere objavljuje danas i veliki intervju sa sportskim direktorom Milana Masimilijanom Mirabelijem: “Hoću Sančesa i pregovoram za Kalinića i Belotija”. Desna ruka Marka Fasonea u Milanu je potvrdila interes Rosonera za mladog Portugalca u redovima Bajerna iz Minhena kao i nameru da angažuju golgetera Torina i centarfora Fjorentine.

TUTTOSPORT

Bernardeski? Ma da! On je Juveov: pregovara se o detaljima”, ne ostavlja mnogo prostora za nedoumice Tutosport oko budućnosti talantovanog italijanskog fubdalera. Na unutrašnjim stranama se dodaje da bi na kraju ceo transfer Bernardeskija mogao da košta 48.000.000 evra, uključujući razne bonuse vezane za igre fudbalera i postignute rezultate Juventusa.  Još se piše da je Nemanja Matić prvi izbor Juventusa za sredinu terena ali da se radi na tome da Čelsi smanji cenu koju u Torinu smataraju preteranom. Reč je o cifri od 45.000.000.

Beloti je vezan” izveštava list da je vlasnik kluba Urbano Kairo jasno stavio do znanja da centarfor može da ide iz kluba samo za 100.000.000 evra u inostranstvo i još veću cifru ako se pojavi potencijalni kupac u Seriji A.

Inter: dva pojačanja za smirenje Spaletija”, stoji ispod zaglavlja Tutosporta. Apostrofirana dva pojačanja su Šik i Kejta,  mada Interu nedostaju još barem tri važna pojačanja: levi bek, centralni defanzivac i vezni igrač sposoban da igra i u ulozi režisera. Za ulogu beka je viđen Dalber iz Nice, za veznjaka Vesino iz Fjorentine doko ostaje sve otvoreno za startera pored Mirande u odbrani.

Piše: Željko Pantelić

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.