Buongiorno Italia: Juve - Napoli gledaniji i od Sanrema!

Izvor: MozzartSport.com, 10.Feb.2016, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Buongiorno Italia: Juve - Napoli gledaniji i od Sanrema!

Predstojeći derbi Serije A dominira u italijanskoj štampi, a teme su i Milan, Inter, Lacio, Roma...

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Italijanska sportska štampa se raspisala o meču godine Juventus - Napoli: analize, statistike,  intervjui,  istorija, poređenja, čak i muzički festival u Sanremu rizikuje da završi u senci fudbalskog hepeninga. U Rimu se priča i o poziciji Džeka u Romi i kako da se primora Klaudio Lotito da nešto konačno >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << uradi i pokrene Lacio. Dovodi se u pitanje pozicija Roberta Mančinija na kormilu Intera i kritikuje se Milan koji nije obezbedio alternative na krilima pošto su Bonaventura i Nijang van stroja.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

„Juve - Napoli: Ko rizikuje više?“ sa tim pitanjem i fotografijama dvojice trenera, Maksa Alegrija i Mauricija Sarija, otvara današnje izdanje Gazeta.

U podnaslovu list daje i odgovor na pitanje iz naslova:“Bez sumnje Bjankoneri: ako izgube idu na minus 5 dok bi u slučaju pobede sve ostalo i dalje otvoreno po pitanju konačnog ishoda trke za skudeto“.  Još se dodaje da Alegri proučava načine kako da obuzda Iguaina i presing za zaustavljane Napolijeve mašinerije. S druge strane Sari ima dve noćne more: Dibalu i Pogbu.

Gazeta prenosi, uz vest da će Kjelini morati da napravi pauzu od tri nedelje zbog povrede (neće biti na raspolaganju ni za dvoboj sa Bajernom u Ligi šampiona), izjavu Đanluiđija Bufona koji je suprotno uvreženom razmišljanju rekao da je bitno ne doživeti poraz od Napolija: “Koristan nam je i remi“.

U pripremi atmosfere za utakmicu godine Gazeta je izvukla iz nafatalina sudar dva kluba od pre 30 godina kada je Napoli Dijega Maradone pobedom u Torinu 3:1 otvorio put ka prvom, istorijskom, skudetu:“Kada su Dijego i Ferario promenili tok istorije“.

Ispod zaglavlja, milanski dnevnik odvaja prostor klubovima koji učestvuju u borbi za treće mesto koje vodi u plej of Lige šampiona. „Inter, Banega dolazi sa trećim mestom i Tronketi...“, naslov je za priču o planovima Nerazura da dovedu igrača Sevilje na leto ako prođu u Ligu šampiona, ali i Jaju Turea i Zabaletu, dok bi u slučaju da Ikardi napusti Pinetinu njegova zamena bio Obemejang iz Borusije Dortmund. U podnaslovu se još dodaje da će Pireli ostati sponzor Intera, ali da će Tronketi Provera izdvojiti čak manje novca nego što je bilo predviđeno. Umesto 30.000.000 evra za tri godine, u kase Intera će ući samo 25.000.000 do 27.000.000 evra.

„Real bez Bejla i Marsela protiv Rome. Toti kao zapeta puška“, ističe Gazeta probleme sa kojima se suočava tim Zinedina Zidana koji će ukrstiti koplja sa Romom u Ligi šampiona sledeće nedelje. U podnaslovu se dodaje da Toti ima veliku volju ne samo da se vrati na teren i da trese mreže već i da produži svoju karijeru za još jednu godinu.

„Milan, Kina ponovo na vidiku: Luiz Adrijano beskrajni rebus“, opisuje nesvakidašnju situaciju u kojoj se našao Brazilac. Naime bivši igrač Šahtjora bi mogao u nedelju da bude starter protiv Đenove, imajući u vidu povrede Nijanga i Bonaventure, ali i da bude u Kini pošto novi trener Pekinga Zakeroni insistira na njegovom transferu.

CORRIERE DELLO SPORT

„Lotito, slušaj istinske lacijale“, dominira naslov prvom stranom rimskog sportskog dnevnika uz fotografiju bivših fudbalera Lacija koji su ostavili dubok trag u Formelu. „Orsi, Odi, D'Amiko, Vilson i Fjore: Lacio mora odmah da povrati poverenje navijača. Odnosi su previše zahladneli. Zatim, neophodan je golgeter“, saveti su koji su legende Lacija dali predsedniku Klaudiju Lotitu. Bivši fudbaleri su takođe istaklli da bi Nebesko-plavi na leto trebalo da zadrže sve mlade fudbalere i da dovedu dva do tri pojačanja za odbranu i obavezno jednog rasnog centarfora.

„Džeko: da ili ne?“, pronosi se dilema koja je jedna od nosećih motiva u svim debatama vezanim za Romu bilo da se vode po barovima i restoranima ili na radio i televizijskim stanicama. „Spaleti još nije odlučio koji tim da izvede protiv Karpija, sa lažnim centarforom ili sa Bošnjakom“, tvrdi Korijere dok na unutrašnjim stranama nabraja „za i protiv“ razlgo zbog kojih bi Džeko trebalo da dobije šansu.

„Juve - Napoli, rudnik zlata. I Sanremo se plaši od dvoboja gledanosti“, iznosi Korijere dva aspekta meča godine u Seriji A. Prvi se odnosi na vrednost igračkog pogona dva kluba koji po računici Korijerea iznosi 850.000.000 evra dok drugi cilja na činjenicu da će u subotu veče istovremeno u etar ići utakmica na Juventus stadionu i najčuveniji italijanski muzički festival.

U dnu naslovne Korijere piše o proslavi tridesetogodišnjice od kako je Silvio Berluskoni preuzeo Milan i da je povodom tog jubileja patron Roso-nera kaparisao El Gazija, talentovanog igrača Ajaksa.

TUTTOSPORT

„Fenomen je Dibala“, rezultat je ankete torinskog sportskog dnevnika sa pitanjem ko će odlučiti meč Juve - Napoli: Dibala ili Iguain. „Pipita prolazi kroz berićetnu fazu u svojoj karijeri ali Paulo je fudbal, sa njim se sanja“, zaključak je Tutusporta na osnovu dobijenih odgovora na njihovo pitanje od strane bivših asova poput Macole, Serene, Balba, Skilačija.

„Kjelini preskače i prvi meč protiv Bajerna“, prenosi se nepovoljan vest po tim Maksa Alegrija. U podnaslovu se precizira da je reč o 31. povredi mišića igrača Juventusa u ovoj sezoni i da je ideja Alegrija da umesto Kjelinija igra Lihtštajner sa Bonučijem i Barzaljijem u odbrambenom triju.

„Hoće da najure Venturu? Ja ga uzimam odmah“, izjavio je predsednik Palerma Mauricio Zamparini pred meč njegovog kluba sa Torinom. „Kairo će grdno da pogreši ako otpusti Venturu, iako sam mu ja dao otkaz dva puta", dodao je Zamparini koji je jutros optustio i Skelota iskoristivši, kao izgovor, to što nema licencu da vodi tim na klupi u Seriji A.

„Mančini razmisli, u Interu imaju već četiri alternative“, tvrdi Tutosport, koji istinu za volju, nije nikada imao dobro mišljenje o trenerskim kvalitetima Roberta Mančinija. U podnaslovu se navode imena Martineza iz Evertona, De Bura iz Ajaksa, Montele iz Sampdorije i Simeonea iz Atletiko Madrida. Dodaje se i da predsednik Intera Erik Tohir dolazi u Milano iz Indonezije sa zadatkom da pripremi preokret na klupi Nero-azura u slučaju da izmakne treće mesto na kraju sezone.

Na kraju torinski dnenvik evidentira i grešku Milana u zimskom prelaznom roku čiji ceh rizikuje da plati već u februaru: “Autogol Milana, ostao bez krila“. U tekstu na unutrašnjim stranama se kaže da su Roso-neri pustili Čerčija, a nisu doveli zamenu i sada sa povredama Bonaventure i Nijanga nemaju adekvatno rešenje za spoljnog ofanzivnog igrača.

PIŠE: Željko Pantelić

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Buongiorno Italia: Kanavaro predviđa remi u Torinu, prpa Intera od Fjorentine, Sabatini napušta Romu

Izvor: MozzartSport.com, 11.Feb.2016, 13:43

Za razliku od uvreženog mišljenja da je dvoboj Dibala – Iguain krucijalan za finalni rezultat, Kanavaro vidi u Kvadradu i Insinjeu džokere Alegrija odnosno Sarija..(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)..Legenda Juventusa i italijanskog fudbala Fabio Kanavaro, inače Napolitanac, predviđa da će...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.