Izvor: MozzartSport.com, 13.Avg.2020, 13:41

Buongiorno Italia: Francuska podvala Atalanti, Ronaldo i Dibala mogu da odu iz Juventusa

Nesrećan poraz Boginje Provincije dominira u italijanskoj štampi

(od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Ispadanje Atalante iz Lige šampiona u poslednjim trzajima četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a je glavna priča u svim italijanksim medijima, uz konstataciju da je Kiljian Mbape promenio tok meča u korist Francuza. Velika priča koju pronalazimo u svim dnevnicima je sve izvesnija mogućnost da Dibala ili Ronaldo, a možda i zajedno, napuste >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Juventus. Piše se i o povratku predsednika Intera Stivena Džanga u Milano posle pet meseci, kao i planovima za prelazni rok Nerazura. Prostor su zaradili i Bakajoko koji želi da se vrati u Milan i David Silva koji pokušava da podigne svoju cenu u pregovorima sa Lacijom

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Podvala u finalu za Atalantu: ne ide tako!”, otvara današnje izdanje Gazeta sa ispadanjem Boginje u četvrtini finala Lige šampiona. U izveštaju na unutrašnjim stranama se kaže da je Atalanta sve do 90-og minuta bila u finalu LŠ a da je onda PSŽ sa dva gola raspršio snove. Po Gazeti presudena momenat je bio ulazak Mbapea koji je promenio tok utakmice i uz Nejmara je bio najbojli akter meča. Takođe se ističe da je Frojeler bio najbolji akter Atalante i da nije slučajno da su golovi francuskog šampiona stigli kada je Švajcarac zbog povrede samo stajao na terenu.

“Dibala mora da ostane. Navijači Juvea nemaju sumnju: Argentinac nije na prodaju a tim mora da bude podmlađen”, naslov je teksta u kome se podvlači da vest o mogućoj prodaji Dibale nije naišča na pozitivan prijem u ambijentu Stare dame. U redakcijskom komentaru Gazeta savatuje Pirla da zadrži Dibalu:”Pirlo ne odriči se najboljeg igrača”. U tekstu se podseća da je prošlog leta Dibala već bio prodat Mančester Junajtedu i da je ostao samo zbog svoje čvrste želje da ne napušta Italiju i Torino, a da je u tek završenoj sezoni bio MVP Serije A.

“Vratio se Džang, rađa se novi Inter”, najavljuje milanski dnevnik da će predsednik Intera imati vrlo zgusnutu agendu i da su predviđeni već sastanci sa Antonijom Konteom kao i sa Marotom sa kojim će biti reči o strategiji u prelaznom roku.

“Toreira i Dijavara, Arsenal i Roma razmišljaju o razmeni”, iznosi se podatak da dvojica veznih igrača imaju sličnu cenu i da imamju identičnu težinu u bilansima dva kluba. U članku se navodi da bi Roma i Arsenal mogli da naprave sličan aranžman kao Juve i Barselona oko Pjanića i Artura, obezbeđujući neophodne kapitalne dobiti za finansijski fer plej UEFA.

Gazeta predviđa i malu revoluiju na sredini terena Milana: “Bakajoko je sve bliži, otvorila se vrata za Pesinu, dobitna kombinacija za Florentina”. U tekstu se napominje da je Bakajoko spreman da pristane na manju platu, da je Atalanta stavila do znanja da je voljno da pregovora oko Pesine a da bi Florentino mogao da dođe iz Benfike na pozajmicu.

CORRIERE DELLO SPORT

“Ceo je tvoj”, objavljuje rimski dnevnik priču da novi vlasnik Rome Dan Fridkin ne želi da stadion bude u njegovom vlasništvu, kao što je to nameravao Džejms Palota, već da bude deo imovine AS Roma. Na taj način bi Roma imala direktne koristi u budžetu od stadiona, uključujući i povećenje zarade. List najavljuje i da će Dan i Rajan stići u Rim po zavšetku tzv. closing-a sledećeg ponedeljka, kao i da imaju nameru da ispišu Romu sa berze kako bi imali slobodnije ruke da rekonstruišu klub.

Za razliku od Gazete koja piše o eventualnoj razmeni Dijavara- Torerira, Korijere tvrdi da Roma želi samo keš za Dijavaru i da je minimalan cena 20.000.000 evra.

“Silva se krije, Lacio u panici”, mnogo je dramatičniji naslov od sadržaja teksta koji najavljuje. Naime u priči na unutrašnjim stranama se jasno zaključuje da Silva traži više novca i veće garanacije. Brat i menadžer Davida Silve je otkrio da u Italiji postoji zakon po kojem se plaćaju manji porezi na primanja državljana EU koji se presele u Italiju i Španac želi da iskoristi maskimalno tu mogućnost kako bi povećao svoju neto platu.

“Mama, kakva Boginja!”, odaje počast Korijere poraženoj Atalanti. U tekstu se kaže da je ostao veliki žal za propuštenom prilikom tima iz Bergama da stigne do polufinala. Na unutrašnjim stranama se ističe da je Atalanta imala veliki pad u drugom poluvremenu i da je držala utakmicu pod kontrolom dok su njenih igrači uspevali da trče. Kao i Gazeta i Korijere je za ključnog protagonistu izdvojio Klijana Mbapea koji je iz korena promenio tok meča.

Najinteresantnija priča na stranicama Korijerea se odnosi na Kristijana Ronalda. Po pisanju Korijerea CR7 se dvoumi da li da ostane ili ne u Juventusu posle ispadanja i Lige šampiona i situacije koja se kreirala u KOntinasi: “Portugalac je ponovo ušao u fazu razmišljanja. Izlazak iz Lige šampiona mu je napunio glavu negativnim mislima. Ima još dve godine ugovora, ali ga katarske (PSŽ-ove) sirene intrigiraju”. Rimski dnevnik donosi i analizu ekonomskih troškova po kojima je za Juve, ako već mora da se oslobodi jednog asa izmeđ Ronalda i Dibale, najbolje da proda Portugalca.

TUTTOSPORT

“Dibala na transfer listi!”, hladan tuš dočekuje danas navijače Juventusa na prvoj strani Tutosporta. U nadnaslovu se kaže da je Argentinac na raskrsnici i da ako ne bude potpisao novi ugovor sa Juventusom za njega se otvaraju ozbiljno piste Real Madrida i Mančester Sitija. “Odlazak Dibale u Siti bi doneo novac za kupovinu Pogbe a prelazak u Real bi omogućio dolazak Iska ili Asensija u Torino”, navodi list.

Na unutrašnjim stranama Tutosport nastavlja kasting za novog napadača Juvea koji će zameniti Iguaina, imena su dubro pozanta: Milik, Himenez, Džeko i Morata a njima se pridružio i Lakazet. Međutim, Juve nema novac da plati transfere pomenutih igrača i moguće su samo razmene. Najcitiraniji igrač Juvea u tim operacijama je Bernardeski.

“Ponosni smo na vas!”, naslov je ispod startne postave Atalante pred meč sa PSŽ-om. U podnaslovu se ističe da je Boginja bila žrtva okrutne podvale jer je pretrpela preokret u poslednjem minutu meča i sudijskoj nadoknadi. U izveštaju se ističe da su na kraju kvalitet Nejmara i posebno Mbapea presudili ishod okršaja.

“Inter, dupli prelazni rok između Kontea i Alegrija”, zapaža list da će generalni direktor Nerazura Bepe Marota imati veoma težak zadatak tokom prelaznog roka budući da je ostanak Kontea i dalje neizvestan. U analizi se kaže da Konte želi Ndombelea a da Alegri preferira Krosa. Takođe se podvlači da sa Konteom na klupi dvojac Šrkinjar-Brozović može da spakuje svoje kofere dok bi sa dolaskom Alegrija u Apijano Đentile mogućnost da se Perišić vrati u Inter porasla poprilično. U svakom slučaju, bez obzira da li će na klupi biti Konte ili Alegri, Sandro Tonali je sigurno pojačanje Intera, tvrdi Tutosport.

“Bakajoko otkrio karte”, prenosi list da je igrač Čelsija jasno stavio do znanja da je navijač Rosonera i da bi žarko želeo da se vrati u Milanelo. Pre nego što se to dogodi, Bakajoko bi trebalo da razreši neke neraščićene račune sa pojedinim kolegama u Milanu i pre svega da pronađe formula kako da Milan izbegne plaćanje 35.000.000 evra, koliko Čelsi traži za njegov transfer.

Piše: Željko Pantelić

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.