Bum na Marakani - Maksimovića na Mestalji menja fudbaler Zvezde!

Izvor: Sportske.net, 08.Jun.2018, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Bum" na "Marakani" - Maksimovića na "Mestalji" menja fudbaler Zvezde!

"Slepi miševi" će jednog Srbina zameniti drugim.

Preneli smo juče da bi Nemanja Maksimović ovog leta mogao da napusti redove španske Valensije.

On se nije naigrao u svojoj debitantskoj sezoni u Primeri, pa su tako interesovanje za njegove usluge pokazali brojni klubovi, a prema pisanju nemačkih medija glavni kandidat za njegov potpis je Štutgart.

"Švabe" žele da ga dovedu na pozajmicu sa prvom otkupa, nema sumnje da bi srpski reprezentativac >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << dobio priliku da se dokaže u dresu ove ekipe, koja ima filozofiju da razvija mlade igrače kroz prvi tim.

Za Maksimovića je konkretno interesovanje pokazao i Hetafe, a izgleda da je Valensija voljna da ga pusti da promeni sredinu ovog leta.

Na kraju krajeva, oni nisu platili obeštećenje za njegove usluge, već je na "Mestalju" stigao kao slobodan igrač, pa bi bilo kakva prodaja predstavljala profit za klub.

Ipak, ukoliko Maksimović napusti njihove redove, njegovo mesto neće ostati upražnjeno, štaviše, prema pisanju "Mozzart Sporta", bivšeg fudbalera kazahstanske Astane će u Valensiji naslediti vezista Crvene zvezde Uroš Račić.

Navodno je uprava Valensija već dogovorila transfer sa srpskim šampionom, platiće dva miliona evra za Račićeve usluge, a mladi fudbaler će parafirati četvorogodišnji ugovor sa "Slepim miševima".

Ovo je lepa zarada za "crveno-bele", koji su očigledno isplanirali prodaju Račića, a veruje se da će svi detalji biti utanačeni do kraja nedelje.

U svakom slučaju, na osnovu ponude se može zaključiti da Valensija u Račiću vidi veliki potencijal i igrača koji bi mogao da bude od velikog značaja za klub u budućnosti.

Za Račića su interesovanje pokazivali i belgijski Gent, kao i Parma i Bolonja iz Serije A, ali je ponuda španskog giganta zasenila ostale, te će se 20-godišnji srpski vezista u narednoj sezoni boriti za mesto na "Mestalji".

On će prema pisanju španskih medija biti tek peti izbor za mesto na sredini terena, ukoliko ostane u klubu, a vrlo je moguće da će ga "Slepi miševi" poslati i na kaljenje u neki od manjih španskih klubova.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.