Bukiji znaju? Samo dva kandidata za Zlatnu loptu, hoćemo li videti nepravdu?

Izvor: Sportske.net, 25.Sep.2018, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Bukiji" znaju? Samo dva kandidata za "Zlatnu loptu", hoćemo li videti nepravdu?

Ona prava "Zlatna lopta" nema više veze sa FIFA, a jasno ni UEFA, L'Ekip dodeljuje nagradu koja se računa. No, čini se da su samo dva kandidata u igri...

Prvi put posle dve godine Kristijano Ronaldo nije favorit za "Zlatnu loptu", onu "pravu" koju dodeljuje "Frans Futbal".

Uloge su se promenile, prvi favorit je sada Luka Modrić na koga je kvota pre Mundijala bila 100, sada je 1.50.

Ipak, "bukiji" ne otpisuju Portugalca koji sada ima kvotu 2.15, a treći >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << favorit, koga mnogi vide kao laureata je Grizman sa kvotom 12.

Oni polaze od toga da francuski list dodeljuje nagradu, ali glasaju njegovi dopisnici, kao i panel stručnjaka i velikih fudbalskih imena, pa sigurno da sa te strane Grizman neće imati popust. Mbape je tu uz njega, a tek peti favorit je Mesi (kvota 16), slede Nejmar, Kejn i De Brujne.

Dakle, pitanje je, prema kladioničarima, Ronaldo ili Modrić, UEFA se ogrešila o Ronalda, dali su Modriću titulu najboljeg u Ligi šampiona, iako je Portugalac imao ipak veće zasluge za evropsku titulu, ali sa druge strane, što se tiče generalno sezone, tu bi Mundijal trebalo da bude prevaga.

Ali, šta sa Grizmanom koji je osvojio SP, a i Ligu Evrope sa Atletikom? Njegovo izostavljanje, odnosno male šanse, mnogi pravdaju time što u Rusiji nije imao glavnu ulogu, već je Mbape bio najbolji francuski igrač, a Luka Modrić i najbolji igrač Mundijala.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Kakve su se to senke nadvile nad Dibalom?

Izvor: Sportske.net, 26.Sep.2018, 17:58

Argentinac nije svoj od starta sezone, možda je ovo odgovor...Paulo Dibala je i minule sezone imao problema sa Maksom Alegrijem, neretko je ostavljan na klupi i u bitnim mečevima, ali je i pored svega postigao 24 gola u svim takmičenjima za "Bjankonere"...Ove sezone, Argentinac još uvek nije pronašao...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.