Kakve su se to senke nadvile nad Dibalom?

Izvor: Sportske.net, 26.Sep.2018, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kakve su se to senke nadvile nad Dibalom?

Argentinac nije svoj od starta sezone, možda je ovo odgovor.

Paulo Dibala je i minule sezone imao problema sa Maksom Alegrijem, neretko je ostavljan na klupi i u bitnim mečevima, ali je i pored svega postigao 24 gola u svim takmičenjima za "Bjankonere".

Ove sezone, Argentinac još uvek nije pronašao put do protivničke mreže, večeras će imati šansu da probije led protiv Bolonje u šestom kolu Serije A.

Renomirani francuski list "Frans Futbol", koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << između ostalog na kraju svake godine dodeljuje čuvenu "Zlatnu loptu", objavio je članak koji tvrdi da se iza loših igara "La Hoje" nalaze dva najpopularnija i najbolja igrača današnjice, Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi.

Portugalac je ovog leta postao Dibalin saigrač, te je razlog sasvim jasan.

Sve je u Juventusu postalo podređeno bivšem igraču Mančester junajteda i Real Madrida, što očigledno ne prija sjajnom Argentincu.

Foto: EPA-EFE/FEDERICO PROIETTI

"Ponekad je teško razumeti osećanja igrača. Dolaskom Kristijana Ronaldo, Dibala je shvatio da će ove sezone u fokusu mahom biti bivši as Real Madrida", stoji u tekstu francuskog lista.

Oni su pažnju posvetili i nedavnoj izjavi Maksa Alegrija, koji tvrdi da je Dibalin problem pre svega psihološke prirode.

"Možete biti najbolji na svetu, ali morate biti 100% mentalno spremni ukoliko želite da budete bolji od ostalih", reči su trenera Juventusa.

Dolazimo i do drugog problema, ime mu je Lionel Mesi.

Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Naime, "Frans Futbol" veruje da je veliki uticaj na trenutnu situaciju u kojoj se Dibala nalazi i senka koju je as Barselone nad "La Hojom" razvio u nacionalnom timu.

"U Argentini, Dibala živi u senci Lionela Mesija i to ima uticaj na Dibaline nastupe u klubu", piše "Frans Futbol".

Oni napominju da bi situacija mogla da se promeni pod novim selektorom "Gaučosa" Lionelom Skalonijem, ali da za sada nema pozitivnih naznaka, kako je as Juventusa meč protiv Kolumbije presedeo na klupi.

Bilo kako bilo, čini se da je zaista najveći problem Paula Dibale to što se ni u klubu ni u reprezentaciji ne nalazi u prvom planu, u Torino je stigao Kristijano Ronaldo, sa druge strane u reprezentaciji nema Mesija, ali izgleda da novi selektor Argentine još uvek ne veruje u potpunosti Dibali, videćemo da li će se to promeniti u takmičarskim utakmicama.

Kao što smo i napisali, Dibala će imati šansu večeras od 21h da probije led i utiša kritičare, videćemo da li će u tome i uspeti.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.