Budućnost i posle Mege ostala na maksimalnom učinku

Izvor: B92, 28.Okt.2023, 21:16

Budućnost i posle Mege ostala na maksimalnom učinku

Košarkaši Mege odigrali su još jednu neizvesnu završnicu ali su ovoga puta poraženi.

Budućnost je posle boljeg izvođenja penala na kraju slavila sa 73:71.

Najefikasniji kod ekipe iz Podgorice je bio Makundu koji je imao dabl-dabl učinak sa 18 poena i 14 skokova, Rajt je imao13 poena, dok je Megi ubacio devet poena.

I u redovima Mege smo videli jedan dabl-dabl, Uroš Plavšić je imao 13 poena i deset skokova, Andrija Jelavić je dobacio do 12 poena, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dok je Nikola Đurišić broja do 11 poena.

Nije mirisalo tokom celog prvog poluvremena da ćemo na kraju meča imati dramu. Budućnost je dobro krenula utakmicu i držala prednost u svojim rukama posle uvodnog vođstva Mege. Druga deonica je bila najbolja za Budućnost, jer su se domaći uspeli da odlepe sredinom druge četvrtine po prvi put na dvocifrenu prednost (28:17), i do kraja prvog poluvremena uspela i da poveća prednost, ali na obavezan odmor smo otišli sa deset poena prednost za domaće (41:31).

Mega je u trećoj deonici počela da smanjuje prednost kada je Budućnost dostigla svoju maksimalnu prednost od 14 razlike (45:31) i treću četvrtinu završe sa pristojnih (58:53).

Poslednih deset minuta se razlika Budućnost konstatno topila kako se bližio kraj utakmice, a Mega je do prednosti od poena razlike stigla pred kraj meča. Ušlo se u penal završnicu, gde su ipak više koncetracije imali domaći koji su tako uspeli da odbrane svoj teren.

Mega tako posle velike pobede nad Partizanom nije mogla to da ponovi u Podgorici, iako je bila veoma blizu, u sledećem kolu će se sastati sa Zadrom na svom parketu. Budućnost će u sledećem kolu u Beogradu igrati protiv Crvene zvezde.

Podgoričani su posle ove pobede na učinku od svih pet pobeda, dok Mega ima dve pobede i tri poraza.

ABA liga 5. kolo:

Subota:

Budućnost – Mega 73:71

21.00 Cedevita Olimpija – Studentski centar

Nedelja:

17.00 Borac – Igokea

Ponedeljak:

18.00 Mornar – Krka

20.00 Partizan – Crvena zvezda

Petak:

FMP – Split 84:66

Zadar – Cibona 91:64


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.