Brazilski klubovi pokrenuli neverovatnu inicijativu za Sapekoense!

Izvor: Sportske.net, 29.Nov.2016, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brazilski klubovi pokrenuli neverovatnu inicijativu za Sapekoense!

Neverovatan gest brazilskih klubova.

Vest o tragediji brazilskog kluba šokirala je danas ceo svet, a sada se pojavila jedna divna vest iz te zemlje.

Tragedija je ujedinilia čitav Brazil, a najveći klubovi su spremni da učine sve da mali klub iz Santa Katarine nastavi da funkcioniše i preživi stravičnu nesreću koja ga je zadesila.

Korintijans, Palmeiras, Santos i Sao Paulo su klubovi koji su pokrenuli inicijativu i zatražili od Fudbalskog saveza Brazila >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << da u naredne tri sezone Šapekoense bude sačuvan od eventualnog ispadanja iz elite, odnosno da im je mesto u ligi zagarantovano bez obzira na rezultate.

Pored toga, klubovi su spremni da pokrenu još jednu akciju, a to je da svaki od njih pošalje po trojicu igrača na pozajmicu u Šapekoense, ali da preuzme troškove plaćanja.

Takođe, Savez je očekivano odlučio da ovaj mali klub naredne sezone učestvuje u elitnom Kopa Libertadores i u Superkupu Južne Amerike.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Navijači na stadionu Šapekoensea, klubovi ujedinjeni nude pomoć

Izvor: RTS, 29.Nov.2016

Reke navijača pristižu na stadion Šapekoensea, posle tragičnog pada aviona u kojem je stradao veći deo igrača tog brazilskog kluba. Brazilski klubovi ujedinjeni: nude po tri igrača na pozajmicu Šapekoenseu i traže da klub naredne tri godine ne ispadne iz lige. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.