Pomoć u nevolji Šapekoenseu - svaki klub daje po tri fudbalera na pozajmicu!

Izvor: MozzartSport.com, 29.Nov.2016, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoć u nevolji Šapekoenseu - svaki klub daje po tri fudbalera na pozajmicu!

Lep gest rivala iz domovine

Tragedija brazilskog Šapekoensea ujedinila je sve klubove iz zemlje sambe i kafe koji su danas javno ponudili pomoć timu koji je tokom prethodne noći zadesila tragedija nesagledivih razmera.

Korintijans, Palmeiras, Santos i Sao Paulo predvode alijansu klubova koja je od Fudbalskog saveza Brazila zatražila da u naredne tri sezone Šapekoense bude izuzet od eliminacije iz elite i da ima zagarantovano mesto u najvišem rangu bez obzira >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na plasman u tekućoj sezoni.

Takođe, svaki od klubova koji se uključio u akciju podrške malenom klubu iz Santa Katarine ponudiće im i po trojicu svojih fudbalera na pozajmicu i preuzeti na sebe obavezu da ih plaća, javljaju brazilski mediji.

Istovremeno i Fudbalska federacija Južne Amerike najavila je da će omogućiti Šapekoenseu učešće u Kopa Libertadores kao i u Rekopi (superkupu Južne Amerike) sledeće godine.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brazilski klubovi pokrenuli neverovatnu inicijativu za Sapekoense!

Izvor: Sportske.net, 29.Nov.2016

Neverovatan gest brazilskih klubova...Vest o tragediji brazilskog kluba šokirala je danas ceo svet, a sada se pojavila jedna divna vest iz te zemlje...Tragedija je ujedinilia čitav Brazil, a najveći klubovi su spremni da učine sve da mali klub iz Santa Katarine nastavi da funkcioniše i preživi...

Nastavak na Sportske.net...

Kaka otkrio gde će završiti karijeru

Izvor: Sportske.net, 30.Nov.2016, 16:51

Čim mu istekne ugovor sa Orlandom, Brazilac će se vratiti tamo gde je sve počelo...Poslednji klub u karijeri Rikija Kake biće njegov Sao Paulo...On to nije eksplicitno potvrdio, ali je nagovestio u izjavi koju je dao za 'Desimpedidos'...Kaka ima važeći ugovor sa Orlandom do kraja 2017. godine,...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.