Kaka otkrio gde će završiti karijeru

Izvor: Sportske.net, 30.Nov.2016, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kaka otkrio gde će završiti karijeru

Čim mu istekne ugovor sa Orlandom, Brazilac će se vratiti tamo gde je sve počelo.

Poslednji klub u karijeri Rikija Kake biće njegov Sao Paulo.

On to nije eksplicitno potvrdio, ali je nagovestio u izjavi koju je dao za 'Desimpedidos'.

Kaka ima važeći ugovor sa Orlandom do kraja 2017. godine, tada će imati 35 godina, a svoje poslednje dane provešće u svom matičnom klubu.

Jedan od najboljih fudbalera u ovom veku je svoje prve >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << fudbalske korake napravio u Sao Paulu, šest godina igrao za mlađe kategorije ovog brazilskog kluba, a zatim i dve u seniorskoj konkurenciji nakon čega je usledio transfer u Milan.

Na 'San Siru' je stekao status ikone, tih šest godina su njegovo zlatno doba, sa 'Rosonerima' je osvajao Seriju A, Superkup Italije, Ligu šampiona, Superkup Evrope i Svetsko prvenstvo za klubove. Dobio je i pregršt individualnih priznanja u tom periodu, od kojih je svakako najznačajnije 'Zlatna lopta'.

U Realu nije bio ni bleda senka onog igrača iz Milana, tome su kumovale povrede i Murinjov dekadentan stil fudbala u kom za prefinjenog brazilskog asa nije bilo mesta.

Poslenju sezonu (2013/14) u Evropi proveo je u Milanu, a onda je usledila selidba na Floridu. Jedno vreme bio je na pozajmici u svom Sao Paulu.

Kaka je za reprezenatciju Brazila odigrao 92 utakmice i postigao 29 golova. Bio je epizodista u osvajanju 'Boginje' na Mondijalu u Japanu i Južnoj Koreji 2002. godine, dok je imao jednu od glavnih uloga u pohodu na dva trofeja na Kupu KOnfederacija (2005, 2009).

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.