Izvor: MozzartSport.com, 14.Jun.2021, 23:11

Brazil 3: Domaćin bez prvog golmana, gosti bez trenera i njegovog pomoćnika

Zanimljiv meč očekuje se na duelu 3. kola između Feroviarija i Santa Kruza, koji je na programu noćas od 01.00

Brazil je ovih dana bez ikakve sumnje centar fudbalskih dešavanja na južnoameričkom kontinentu. Pored toga što su prihvatili i velikom brzinom uspeli da organizuju Kopa Ameriku, paralelo uz najstarije reprezentativno takmičenje, u zemlji Karioka bez prestanka se održavaju i nacionalna prvenstva. Uz to se u ionako tesnom rasporedu pojavljuju i određeni susreti >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u sklopu Kupa Brazila. Kako stadioni ove noći miruju, bar što se tiče prva dva ranga, iskoristićemo priliku da se na kratko osvrnemo i na dešavanja u Seriji C.

Ono po čemu se treći rang klupskog fudbala na nacionalnom nivou razlikuje od prva dva jesu dve zone, severna i južna. U obe je raspoređeno po deset ekipa i zastupljen je dvokružni sistem tokom ligaškog dela, posle kojeg prvoplasirane četiri iz svake zone idu u narednu rundu. Tamo se formiraju dve grupe sa po četiri kluba u svakoj. Prvoplasirana dve iz obe grupe ostvaruju promociju u Seriju B.

01.00: (2,10) Feroviario (3,10) Santa Kruz (3,50)

Poslednji poslednji susret trećeg kola u okviru zone A na programu je noćas od 01.00, na stadionu Plasido Kastelo u Fortalezi sastaju Feroviario i Santa Kruz. Obe ekipe nekadašnji su članovi najjačeg ranga takmičenja.

Domaći tim je šest puta učestvovao u Seriji A, poslednji put još daleke 1984 godine, a najbolji plasman ostvarili su tri godine ranije kada su uspeli da dođu do druge faze takmičenja. Zatim je osam sezona proveo u Seriji B, ali je najveći deo svojih nastupa odigrao u trenutnom rangu gde ima epitet kluba koji je osvojio najveći broj bodova u istoriji Serije C.

Sa druge strane, Santa Kruz je do nedavno bio član elitnog društva, koje je napustio u sezoni 2016, zajedno sa Internasionalom, Amerikom Mineiro i Figuerenseom, koji se danas nalazi u istom rangu takmičenja. Za razliku od svog noćašnjeg domaćina, Koralne zmije, kako glasi nadimak ovog kluba, daleko su uspešnije i poseduju veći broj odlikovanja. Poslednji od mnogih bio je pehar namenjen osvajaču Kupa severo-istočnog Brazila 2016. godine.

Što se tiče noćašnjeg okršaja, domači sastav Ajkula u duel ulazi kao neporažen u prva dva kola. Na debiju u novoj sezoni Feroviario je remizirao na strani sa ekipom Botafoga iz Žoao Pesoa, dok je u narednom meču, na svom terenu minimalnim rezultatom slavio protiv Altosa. Golman Rafael Pitanga, koji je nedavno stigao iz Manausa, najzaslužniji je za to što njegova ekipa nije primila gol u prva dva kola. Inače, on je rezervni čuvar mreže u odsustvu Džonatana Brage, koji se oporavlja od povrede nosa. Jedini pogodak koji je ujedno i doneo prvu pobedu u dosadašnjem toku takmičenja postigao je napadač Gabrijel Silva.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tim iz Fortaleze nastojaće da održi dobar niz u direktnim okršajima sa Santa Kruzom, gde su na predhodne četiri utakmice, koliko su ovi timovi ukupno kroz istoriju odigrali i to sve u Seriji C, pobedili u dva navrata, jednom remizirali i jednom doživeli poraz.

Posle poraza na startu prvenstva od Manausa rezultatom 2:0 i remijem bez golova u drugom kolu sa ekipom Floreste, koja je takođe iz Fortaleze, Santa Kruz nastavlja potragu za prvom pobedom u novoj sezoni.

To neće biti ni malo lak zadatak, jer po poslednjim izveštajima iz tabora Koralnih zmija, neće biti u punom sastavu. Santa Kruz je u Fortalezu doputovao bez trenera Fabiana Guedesa Boliva, kao i njegovog pomoćnika Patrisija, jer su ovog petka bili pozitivni na testu na koronavirus. U odsustvu glavnih zapovednika tim iz Resifea na noćašnjem meču predvodiće Roberto de Žesus, trener omladinskog sastava.

Ipak, ima i dobrih vesti za gostujuću ekipu. U medicinskom timu izvršena je ponovna procena stanja napadača Valesa Pernambukana i Lukasa Batatinja, ustanovljeno je da je ofanzivni dvojac spreman za nastupe i da će biti na raspolaganju privremenom strategu. Oni bi trebali da zamene Veslija Pipika, koji će vrlo verovatno ostati na klupi za duel sa Ajkulama zbog bola u desnom kolenu. Ako pak uspe da se oporavi do noćas, tendencije u ekipi će biti orijentisane na vezni red, koji bi u tom slučaju treblo da pojačaju Madson de Souza i Karlos Adriano, jer bi Pipiko tada ostao sam u napadu kao najistureniji igrač u formaciji 4-2-3-1. Takođe u tim su se posle dve nedelje samoizolacije zbog koronavirusa vratili i Agusto Sezar i Žulinjo.

(Piše: Đorđe RADONJIĆ)

BRAZIL 3 - 3. KOLO

Ponedeljak

01.00: (2,10) Feroviario (3,10) Santa Kruz (3,50)

***Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.