Branković: Zato što je iz Srbije, Ivanu maltretiraju kontrolama

Izvor: Telegraf.rs, 24.Jul.2016, 00:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Branković: Zato što je iz Srbije, Ivanu maltretiraju kontrolama

Foto: Marko Todorović

Evropska atletska šampionka Ivana Španović doživela je zaista suludu situaciju - čak tri puta u roku od samo 24 sata je morala da ide na doping kontrolu.

Svetska antidoping agencija (WADA) očigledno je "pikirala" našu atletičarku, koja ima vrlo uspešnu sezonu.

Tu situaciju je objasnio generalni sekretar Atletskog saveza Srbije, Slobodan Branković.

- Nenormalno je da tri puta bude podvrgnuta kontroli za 24 sata. Voleo bih >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << da verujem da na isti način kontrolišu i sportiste iz SAD, Francuske i ostalih svetskih sila... Mi smo mala država i svim tim silama je neshvatljivo da imamo toliko vrhunskih sportista. To je strahovito nepoverenje. Siguran sam da nisu mogli da veruju svojim očima što su Ivanini rezultati na doping kontroli negativni - rekao je Branković za "Alo".

Kao neko ko je imao uspešnu karijeru u atletici, funkcioner ASS svestan je neravnopravnog tretmana među sportistima u svetu.

- Sigurno su razmišljali ovako: "Aha, sada smo je kontrolisali, sad će se opustiti i uzeti nešto, pa ćemo je uhvatiti". Dakle, osnovni razlog što maltretiraju Ivanu jeste što je iz Srbije, male države - rekao je Branković, dodajući da savez niti bilo ko ne može da se žali "jer kontrolišu kako god oni žele".

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

BRANKOVIĆ: Ivanu maltretiraju zato što je Srpkinja!

Izvor: HotSport.rs, 24.Jul.2016

Juče se pojavila vest da je našu najbolju atletičarku, Ivanu Španović, anti-doping kontrola testirala tri puta u 24 sata.. . Poznato je da je, pre toga, ove sezone naša skakačica u dalj čak 15 puta testirana.. Zato je reagovao generalni  sekretar atletskog saveza Srbije, Slobodan Branković..  –...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.