Izvor: MozzartSport.com, 17.Jun.2020, 17:19

Božović hvalio Rusima Nikolića: Ambiciozan trener koji se ne boji rizika

„Najveći problem će mu biti kopča sa navijačima“, kaže nekadašnji strateg Zvezde

Sudbina se poslednjih godina baš trudi da ukrsti puteve Miodraga Božovića i Marka Nikolića.

Pre četiri godine vodili su ljutu bitku za trofeje u Srbiji na klupama dva najveća kluba, koju je dobio na kraju Nikolić. Sada će se sresti i u Rusiji, gde je bivši strateg Partizana tek preuzeo Lokomotivu, dok nekadašnji šef struke Zvezde odavno vodi Krila >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Sovjetov.

Rivali na terenu, Božović i Nikolić su prijatelji van njega. I zato nije iznenađenje što je stariji kolega samo biranim rečima pričao Rusima o treneru koji je tek došao i ne poznaju ga tako dobro.

Nikolića poznajem jako dobro. Ima tek 40 godina, a već je dugo u našem poslu. Najveći uspeh Marko je ostvario pre četiri godine kada je osvojio titulu i Kup Srbije sa Partizanom. On je ambiciozan trener, koji se ne boji da rizikuje. Pored toga, kada je dobio ponudu Lokomotive, pozvao me je da se raspita o klubu, timu, ruskom fudbalu“, pričao je Božović za Sport ekspres.

Imao je crnogorski stručnjak spreman odgovor na pitanje sa kakvim će se preprekama Nikolić sretati na početku mandata u Lokomotivi.

Smatram da će prvi i najveći problem, koji će Marko morati da reši, biti kopča sa navijačima, koji su obožavali Sjomina. Mislim da mu neće biti lako da stekne njihove simpatije i naklonost, ni meni to nije bilo lako da ostvarim kada sam vodio Lokomotivu. Ipak, ako ekipa bude imala rezultate na terenu, to će doneti poverenje u trenera, takav je nepisani fudbalski zakon“, istakao je Miodrag Božović.

Dvojica trenera će se sresti u ruskoj ligi 30. juna, kada će Lokomotiva dočekati Krila.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.