Božović: Bod nije loš

Izvor: Vesti-online.com, 16.Sep.2016, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Božović: Bod nije loš

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je danas da ne bi bio nezadovoljan remijem u 152. večitom derbiju, ali da u slučaju pobede njegovog tima i razlike od 12 bodova ne bi bila gotova borba za titulu.

- Teško je govoriti o derbiju, a ne ponoviti se. Naš derbi je među 10 najvećih na svetu, vlada veliko rivalstvo, dobro je što takav meč postoji u Srbiji. Važno je da sve bude fer i >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << korektno, da se napravi odlična atmosfera na tribinama. Nadam se našoj dobroj igri i pobedi - rekao je Božović na konferenciji za medije na stadionu "Rajko Mitić".

On je dodao crveno-beli moraju da zaborave prethodna tri meča sa Partizanom, otkad je Božović na klupi, kada su ostvarili dve pobede i remi.

- Bitno je da ne izgubimo. Ne smemo da potcenimo Partizan. Imamo veoma loš bilans u Humskoj i ne smemo da pomislimo da smo kvalitetniji. Moramo da zaboravimo prethodne derbije koje smo dobili. Ne izgubiti na stadionu Partizana nije loše, a pobediti bi bilo izvanredno.

Prema njegovim rečima Zvezda nema veliku prednost u odnosu na večitog rivala, pre svega zbog sistema takmičenja.

- Ostajem pri stavu da ovaj sistem mora da se menja. Nemamo veliku bodovnu razliku, prošle sezone smo imali 32 boda prednosti, pa kada se delilo i oduzimalo zamalo da budemo drugi. Mislim da smo mirniji, čitam iz suprotnog tabora kao da ćemo u rat sa kalašnjikovima. Ne treba niko da pogine, već samo da igramo fudbal - rekao je Božović.

Dodao da trenutni sistem omogućava mnogim ekipama da se bore za titulu.

- Marko Nikolić ne shvata ovaj sistem takmičenja, nije bio tu prošle sezone. U suštini imamo samo pet bodova više od Partizana. Kakav je sistem,  može i Čukarički da bude prvi. Vojvodina je ponovo hit prvenstva, motaju, ali ne odmiču. Mislim da imaju sreće jer ih vodi Lalatović, ali kao i uvek biće četvrti ili peti.

Božović nije želeo da otkrije da li će roviti Ugo Vijeira biti spreman za utakmicu, ali dodao da su povređeni Zoran Rendulić i Stefan Milošević. Takođe, osvrnuo se i na napadača Partizana Uroša Đurđevića, označivši ga kao pretnju za svoj tim.

- Radi se o talentovanom igraču, verovatno bi došao u Zvezdu, ali imali smo mnogo igrača. Ispada da čim ne dođeš u Zvezdu, navijač si Partizana od malih nogu - uputio je strelicu Božović prema Đurđeviću, nekadašnjem članu Crvene zvezde u mlađim kategorijama.

Utakmica 9. kola Super lige između Partizana i Crvene zvezde igra se sutra od 18 sati na stadionu u Humskoj.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VREME JE ZA SPEKTAKL: Poklonimo se ‘njegovom veličanstvu’ – 152. ‘večitom’ derbiju! (SASTAVI)

Izvor: HotSport.rs, 17.Sep.2016, 10:04

Dočekali smo i prvi ovosezonski duel između Partizana i Crvene zvezde, za koji se svi istinski navijači da će biti prava svetkovina srpskog fudbala.. . Neka pobedi fudbal! To je želja svakog istinskog navijača, a kasnije se neke druge želje razilaze na crno ili crveno-belu stranu Topčiderskog...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.