Botasov valcer za pobedu na austrijskoj F1 pozornici

Izvor: MozzartSport.com, 09.Jul.2017, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Botasov valcer za pobedu na austrijskoj F1 pozornici

Sebastijan Fetel na drugom mestu nije uspeo da ugrozi pobednički pir Mercedesovog vozača. Rikardo je treći, a Hamilton četvrti

Tehnički domintna konstrukcija Mercedesovog bolida bila od ogromne pomoći Valteriju Botasu u osvajanju Red Bul ringa i VN Austrije! Drugo mesto pripalo je Sebastijanu Fetelu, treći je Danijel Rikardo, a četvrti Luis Hamilton koji je bez razmišljanja tehnički vozio najbolje krugove na Špilbergu. Četvrto mesto VN Austrije pripalo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je Kimiju Rajkonenu, drugoj uzdanici Skuderija Ferarija.

Valteri Botas je imao uspešan, mada delimično sporan start. Finac je uspeo da ostvari prednost koja je značila i dovoljnu distancu u odnosu na Sebastijana Fetela i Kimija Rajkonena, uz sumnju da je prilikom polaska sa startne linije krenuo nešto ranije nego što je to bilo signalizirano. Uz to, očekivana je bila i gužva nakon starta, ali ne i udes koji je smesta iz stroja izbacio Maksa Verstapena i Fernanda Alonsa. Krivac za ovaj karambol svakako je Danil Jvjat, vozač Toro Rosa!

Sve što smo u daljem toku trke gledali može se posmatrati jedino kroz prizmu Mercedesove dominantne tehničke nadmoći. Savršeni krugovi Valterija Botasa na čelu i odlučno probijanje kroz grid Luisa Hamiltona dokaz su podešenosti njihovih bolida za vožnju na Špilbergu. Britanac je bio izuzetan, ali da ne bi otišli u preteranu glorifikaciju njegove brzine, navedimo samo da je njegov volan oborio rekord u sva tri sektora kruga na Red Bul ringu.

Posle prvih poseta srvisu raspored vozača bio je sledeći. Valteri Botas je zauzimao prvo mesto, Sebastian Fetel je bio na drugom, a sledili su Rikardo, Hamilton i Rajkonen koji nije uspeo da sačuva poziciju pred britkim vozačem Mercedesa.

U poslednja dva kruga VN Austrije, gledali smo uzbudljive bitke za prvo i treće mesto.

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.