Izvor: RTS, 02.Feb.2023, 09:18

Boston u derbiju večeri bolji od Bruklina, Minesota posle nadoknade bolja od Voriorsa

Boston seltiksi su ubedljivom pobedom nad Bruklin netsima 139:96 potvrdili dominaciju u Istočnoj konerenciji. Minesota timbervulvsi su nakon produžetka savladali Golden Stejt voriorse 119:114.
Boston iz kola u kolo potvrđuje svoju nadmoć među ekipama na istoku, u duelu ekipa sa prve i četvrte pozicije rutinski su deklasirali Netse.

Bruklin kom izostaju Durent, Voren i Simons nije imao šansu protiv ekipe koja se do sada predstavlja kao jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << od glavnih kandidata na pohodu za titulu.
Seltiksi su već nakon prve četvrtine imali velikih 30 poena prednosti. Rivalu su ubacili 46, dok su primili svega 16 poena.
Posle uvodne deonice, domaćin je "spustio loptu" i zaigrao manjim intenzitetom ali sa tendencijom povećanja prednosti pa su zeleni osvojili i naredne tri četvrtine.
U ekipi Bostona, Tejtum je ubacio 31 poen, Braun 26, Irving 20, Vilijams 16, a Derik Vajt 14 poena.
Kajri Irving je za Netse postigao 20 poena, Tomas ga je pratio sa 19.
Minesota je nakon produžetka dobila borbu protiv Golden Stejta za 6. mesto na tabeli koje vodi direktno u plej-of. 

Voriorsi su vodili većim delom meča. Na poluvremenu imali su devet poena prednosti, da bi posle tri četvrtine ta brojka postala dvocifrena.
U poslednjoj deonici, Minesota igra rizično, šutirajući veliki broj trojki koje pogađa i dolazi do izjednačenja koje je donelo produžetak. 
U nadoknadi, Voriorsima je ponestalo strpljenja što je domaćin iskoristio da dođe do jako bitne pobede i osigura se na 6. poziciji Zapadne konferencije.
U ekipi Minesote, Diendželo Rasel posle dugo vremena odigrao je partiju u kojoj je bio dobar u prelomnim trenucima meča. U svlačionicu je otišao sa 29 poena, pored njega istakao se Entoni Edvards sa 27, Rid je dodao 23 uz 13 skokova.
U ekipi Golden Stejta Stef Kari je postigao 29 poena takođe, dok je Džordan Puli stao na 18. 
NBA mečevi u noći za nama:
Memfis - Portland 112:122
Filadelfija - Orlando 105:94
Boston - Bruklin 139:96
Hjuston - Oklahoma 112:106
Minesota - Golden Stejt 119:114 (nakon produžetka)
San Antoni - Sakramento 109:119
Juta - Toronto 131:128

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.