Borusijin stil: Nađi ga u drugoj ligi, kupi jeftino, prodaj dobro - Mikel Merino je novi pik

Izvor: MozzartSport.com, 27.Jan.2016, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borusijin stil: Nađi ga u drugoj ligi, kupi jeftino, prodaj dobro - Mikel Merino je novi pik

Osasuna je, međutim, odbila inicijalnu ponudu od 5.000.000 evra, ali klub iz Dortmunda ne odustaje

Jirgen Klop se po tome proslavio. Robert Levandovski i Šinđi Kagava su samo najbolji primeri. Ideja je - kupiti supertalentovanog igrača pre no što ga primete bogatiji. Ponekad rukavi moraju dobro da se zasuku. Ali se isplati višestruko. Tomah Tuhel je nastavio takav trend u Dortmundu. Nova meta Borusije je 19-godišnji vezista španskog drugoligaša >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Osasune - Mikel Merino.

Svi španski mediji izvestili su da je u Pamplonu došla ponuda od 4.000.000 evra odmah, plus još 1.000.000 u zavisnosti od Merinovih igara na Vestfalenu.

Međutim, Osasuna je odbila. Ima i zbog čega. Pod broj jedan nada se da bi ove sezone mogla da se vrati u Primeru i stoga ne bi prodavala jednog od nosioca igre pre leta. Takođe, Merino nije baš sasvim nepoznat fudbaler. Bio je član U19 selekcije Španije koja je prošle godine pokorila Evropu na prvenstvu u Grčku.

Osasuna je, dakle, odbila, ali madridska Marka, koja je prva objavila vest, tvrdi da Borusija nije odustala, jer se nada da će do kraja prelaznog roka uspeti da omekša stav Španaca. Ne time što će povećati ponudu za Merina.

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.