Borusija nemoćna protiv Bajerna, da li je već poznat šampion Nemačke

Izvor: RTS, 26.Maj.2020, 20:49

Borusija nemoćna protiv Bajerna, da li je već poznat šampion Nemačke

Golom Jošue Kimiha, Bajern je kao gost savladao najbližeg pratioca Borusiju iz Dortmunda i stekao sedam bodova prednosti na vrhu tabele Bundeslige. Domaći pokušavali da dođi do preokreta, Nojer maestralno komandovao odbranom Bavaraca.
Utakmica između Borusije i Bajerna bila je vredna svake pažnje koja joj je bila posvećena. Dve velike ekipe odigrale su sjajan >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << fudbalski meč, gosti na kraju odneli minimalnu pobedu.

Bajern je došao na "Signal Iduna park" da pokaže da forma u kojoj se nalaze igrači Hansija Flika nije slučajna, a znali su da im pobeda donosi miran san i sedam bodova prednosti na čelu tabele Bundeslige.
Ipak, domaći su znatno angažovanije ušli u meč, pokušavajući da ranom prednošću slome protivnika i pokažu da je mladost ekipe Lusijena Favra željna dokazivanja.
Bajern je brzo uspostavio terensku inicijativu i krajem prvog poluvremena poveo. Jošua Kimih je fantastičnim lob udarcem savladao Romana Burkija i doneo svojoj ekipi prednost kojom su Bavarci otišli na odmor.
U drugom poluvremenu viđena je jalova inicijativa domaće ekipe. Pokušavali su Holand, Gereiro, pa i rezervisti Gece i Rejna, ali je odbrana Bajerna bila nepokolebljiva, predvođena sjajnim Manuelom Nojerom.
U drugom poluvremenu viđen je i jedan sporni detalj, kada je lopta pogodila u rame Džeroma Boatenga. Domaći su tražili jedanaesterac, ali su sudija Štiler i njegovi pomoćnici u VAR sobi ostali nemi.
Bajern je u finišu meča mogao da udvostruči prednost, ali je fenomenalni udarac Roberta Levandovskog završio na levoj stativi Burkijevog gola, pa Poljak nije uspeo da postigne svoj 28. pogodak u takmičenju.
Gosti su ispunuli svoj cilj. Odneli su tri boda iz Dortmunda i stekli sedam bodova prednosti u odnosu na najbližeg pratioca, osam kola pre kraja Bundeslige.
Da li će ekipi Hansija Flika to biti dovoljno da odbrane titulu osvojenu prošle godine, saznaćemo u nekoliko narednih sedmica.
Bundesliga 28. kolo:
Utorak:
Borusija Dortmund - Bajern Minhen 0:1 (Kimih 43)
Bajer Leverkuzen - Volfsburg (20.30)
Ajntraht - Frajburg (20.30)
Verder - Borusija Mehengladbah (20.30)
Sreda:
Lajpcig - Herta (18.30)
Augzburg - Paderborn (20.30)
Dizeldorf - Šalke (20.30)
Hofenhajn - Keln (20.30)
Union Berlin - Majnc (20.30)
Tabela:
1. Bajern Minhen 61
2. Borusija Dortmund 57
3. Lajpcig 54
4. Bajer Leverkuzen 53
5. Borusija Menhengladbah 52
6. Volfsburg 39
7. Frajburg 37
8. Šalke 37
9. Hofenhajm 36
10. Keln 34
11. Herta 34
12. Augzburg 30
13. Union Berlin 30
14. Ajntraht Frankfurt 28
15. Majnc 27
16. Fortuna Diseldorf 23
17. Verder Bremen 21
18. Paderborn 18

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kiša golova u Frankfurtu, Volfsburg ubedljiv u Leverkuzenu

Izvor: RTS, 26.Maj.2020

Ajntraht i Frajburg odigrali 3:3 u utakmici 28. kola Bundeslige, dok je Volfsburg bio ubedljiv protiv Bajera sa 4:1. Bez golova u duelu Verdera i Menhengladbaha. . Zanimljiv duel odigrali su Ajntraht i Frajburg u Frankfurtu,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.