Izvor: MozzartSport.com, 05.Dec.2021, 00:42

Borusija kipti od besa: Dali ste derbi sudiji koji je namestio utakmicu!? Bio je arogantan

Povici iz Dortmunda na arbitražu Feliksa Cvajera

Izgubili su derbi i živce. Pobesneli su u taboru Borusije posle Der Klasikera u kome su vodili, vratili se na zelenu granu, ali su poraženi od Bajerna, sad za liderom Bundeslige zaostaju četiri koraka.

Za takav epilog najviše krive Feliksa Cvajera. Prema ocenama Milionera, 40-godišnji sudija iz Berlina direktno je skrojio ishod meča na Vestfalenu. Iz najmanje dva razloga: duel Lukasa Ernandeza >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i Marka Rojsa nije okarakterisao penalom za domaćina, a igranje rukom Matsa Humelsa jeste, pa je sa 11 metaras Robert Levandovski pogodio za konačnih 3:2.

To nije trebalo da bude jedanaesterac. Humels čak nije ni gledao loptu, niti je želeo njome da igra“, brani štopera Džud Belingem pre nego što je odgovornost svalio na Cvajera. „Dosta odluka može da se stavi pod znak pitanja. Šta da očekujete ako ste suđenje najveće utakmice u Nemačkoj poverili sudiji koji je optužen za nameštanje“.

Zamerka Belingema tiče se dešavanja od pre 16 godina, kad je Cvajer zaista bio deo skandala oko nameštanja utakmica. Tada kao pomoćnik Roberta Hojzera, navodno je primio mito od 300 evra kako bi uticao na ishode nekoliko susreta Druge lige Nemačke, zbog čega je suspendovan šest meseci. Kasnije se vratio na teren i najviše u karijeri sudio baš Bajernu (40) i Borusiji (34).

Na Vestfalenu su ljuti i zbog Cvajerove odluke da isključi trenera Marka Rozea, zameraju mu i način komunikacije sa igračima Borusije.

Njegovo izdanje bilo skandalozno. Bio je arogantan, to je sve što imam da kažem“, istakao je Erling Haland.

Kapiten Marko Rojs je nešto umereniji, kad je u pitanju penal.

Teška odluka je bila na sudiji. Mats je pokušao glavom da dođe do lopte, naravno da mora da pomera i ostale delove tela“.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.