Borusija jesenji prvak, Alkaserov zadatak Joviću

Izvor: Mondo, 15.Dec.2018, 22:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borusija jesenji prvak, Alkaserov zadatak Joviću

"Milioneri" ne posustaju! U Dortmundu je pao Verder (2:1), pa je Borusija dva kola pre pauze obezbedio zvanje jesenjeg šampiona.

Tradicionalno, Borusija Dortmund i Verder igraju veoma neizvjesne utakmice, a tako je bilo i u subotnjem derbiju 15. kola šampionata Nemačke.

Ali, na kraju bodovi su ipak ostali na "Signal Iduna Parku" za 12. ovosezonsku "recku" i velikih "plus devet" u odnosu na prve pratioce Borusiju Menhengladbah i minhenski Bajern.

BORUSIJA >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << - VERDER 2:1 (2:1)


"Milioneri" su od samog početka krenuli ka golu Jiržija Pavlenke i već u osmom minutu Pako Alkeser je pogodio njegovu mrežu, ali je gol opravdano poništen zbog ofsajda.

Međutim, španski napadač je u 20. minutu doveo Dortmund u vođstvo. Sjajno je reagovao na centaršut Rafaela Gereira i pogodio bliži ugao. Iako je arbitar Gvido Vinkman najprije pokazao da je bila nedozvoljena pozicija, nakon gledanja video snimka, pokazao je na centar - 1:0.

@paco93alcacer makes it 1 - 0 for #BVB. Guerreiro's run up tho #BVBSVWpic.twitter.com/IIsAw4L7ok

— BVB in DC (@BVB_inDC) December 15, 2018

Bio je to Alkaserov 11. ovosezonski pogodak, kojim se osamio na listi najboljih strijelaca Bundeslige ispred Roberta Levandovskog iz Bajerna, koji je danas takođe bio strijelac, te Ajntrahtovog napadača Luke Jovića sa golom manje.

Španac je time zadao domaći zadatak reprezentativcu Srbije da u nedjelju u Frankfurtu bude dodatno motivisan u susretu sa Bajerom iz Leverkuzena, a vidjećemo sutra kakva će biti reakcija Luke Jovića.

Alkaser je nakon Horsta Hrubeša i Klausa Matišaka ujedno postao tek treći igrač u istoriji Bundeslige sa 11 postignutih golova na prvih 10 mečeva u Bundesligi.

Sedam minuta kasnije, pogriješila je posljednja linija gostiju iz Bremena i predala loptu kapitenu Borusije Marku Rojsu, koji je nakon duplog pasa sa Džejdonom Sančom, plasirao loptu u sami ugao - 2:0.

Tada se činilo da će to biti još jedna lagana pobjeda "milionera", međutim, gosti sa Vezera se nisu predavali već su već u 35. minutu uspjeli da smanje na 2:1 i to majstorskim golom Maksa Kruzea, koji je volej udarcem sa ivice kaznenog prostora uhvatio na "krivoj nozi" Romana Burkija - 2:1.

Na samom početku drugog poluvremena, golman Roman Burki je spasio Borusiju izjednačenja nakon novog udarca kapitena Verdera Maksa Kruzea, koji je šutirao u donji desni ugao, da bi potom i Marko Rojs propustio šansu da možda "prelomi" utakmicu.

Nastavili su potom izabranici Lusijana Favra sa novim i konstantnim napadima, činilo se da gol u mreži bremenskog kluba praktično "visi" u vazduhu, ali do posljednjeg sudijskog zvižduka, rezultat se nije mijenjao uprkos sjajnim šansama prvenstveno Marka Rojsa.

U šestom minutu sudijske nadoknade Mario Gece postigao je i treći pogodak za Borusiju poslije kontranapada, ali je poslije VAR-a poništen i ostalo je 2:1.

Ali i to je bilo dovoljno za nova tri boda "milionera" i šesti poraz ove sezone za goste iz Bremena.

REZULTATI 15. KOLA:

Augzburg - Šalke 1:1 (1:0)

/Gregorič 13 - Kaliđuri 53/

Fortuna Dizeldorf - Frajburg 2:0 (0:0)

/Ajhan 55, 79/

Hanover - Bajern 0:4 (0:2)

/Kimih 2, Alaba 29, Gnabri 53, Levandovski 63/

Hofenhajm - Borusija Menhengladbah 0:0

Štutgart - Herta 2:1 (0:1)

/Gomez 64, 72 - Mitelštat 38/

Borusija Dortmund - Verder Bremen 2:1 (2:1)

/Alkaser 20, Rojs 27 - Kruze 35/

nedelja:

RB Lajpcig - Majnc 15.30

Ajntraht Frankfurt - Bajer Leverkuzen 18.00

odigrano u petak:

Nirnberg - Volfsburg 0:2 (0:0)

/Ginček 59, Brekalo 90+4/

TABELA: Borusija D. 39, Borusija M. 30, Bajern 30, Lajpcig (-1) 25, Ajntraht (-1) 23, Hofenhajm 23, Herta 23, Volfsburg 22, Verder 21, Majnc (-1) 19, Bajer (-1) 18, Frajburg 17, Šalke 15, Augzburg 14, Štutgart 14, Fortuna 12, Nirnberg 11, Hanover 10.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.