Borovčanin: Iz godine u godinu podižemo nivo organizacije svih takmičenja

Izvor: B92, 03.Mar.2024, 15:22

Borovčanin: Iz godine u godinu podižemo nivo organizacije svih takmičenja

Na sednici Upravnog odbora IBA u Sočiju odlučeno je Beograd bude domaćin SP u boksu za žene 2025. godine.

Predsednik Bokserskog saveza Srbije (BSS) Nenad Borovčanin izjavio je da je zadovoljan odlukom Upravnog odbora Svetske bokserske federacije (IBA).

Protivkandidati Beogradu su bili Brazil i Kina, ali je IBA glavnom gradu Srbije jednoglasno dodelila organizaciju SP 2025.

"Sa velikim ponosom i zadovoljstvom mogu da kažem da je Srbija pobedila u kandidaturi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za SP za žene u konkurenciji seniorki u olimpijskom boksu. Na SP 2021. u našoj Areni postavili smo standarde u organizaciji ovih šampionata, dokazali celom svetu koji je u to vreme bio u velikom delu zatvoren i okovan korona virusom da smo i pod takvim uslovima šampioni u domačinstvu najvećih sportskih događaja na planeti", rekao je Borovčanin, preneo je BSS.

"Iz godine u godinu podižemo nivo organizacije svih takmičenja koji su u našem kalendaru, uvek se radujemo dolasku boksera i bokserki sa svih strana meridijana u našu prestonicu i našu zemlju, jer mi imamo takmičenja širom Srbije i uvek se završavaju najvećim ocenama kako samih takmičara tako i njihovih timova. Pred nama je EP za žene i muškarce u Hali 'Aleksandar Nikolić' od 15. do 29. aprila gde ćemo ugostiti preko 500 takmičara i članova njihovih stručnih štabova. Odmah po završetku prvenstva Starog kontinenta okrećemo se organizaciji SP 2025", dodao je Borovčanin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.