Borjan vs Vuletić - Ovo ulazi u konkurenciju za najmučniju polemiku posle derbija

Izvor: Sportske.net, 20.Okt.2020, 11:12

Borjan vs Vuletić - Ovo ulazi u konkurenciju za najmučniju polemiku posle derbija

Dokle sve ovo ide?

Gotovo da ne prođe derbi u poslednjih nekoliko godina, a da umesto detaljnih analiza utakmica i procena šta bi to naši najbolji klubovi mogli da poprave ili promene u svojoj igri, ne slušamo sve mučnije rasprave na relaciji Zvezda - Partizan.

Jedna od takvih je i polemika Zvezdinog kapitena i golmana Milana Borjana i potpredsednika Partizana Vladimira Vuletića, na društvenim >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << mrežama, posle 163. večitog derbija, završenog nerešenim rezulttaom (1:1). Najavljuju se i tužbe...

''Derbi između Zvezde i Partizana je jedan od najznačajnijih i najinteresantnijih sportskih događaja u Srbiji. Potpuno je logično da izaziva euforiju i tenziju. Kao profesionalni sportista i golman Crvene zvezde u potpunosti sam navikao da me vređaju tokom svih 90 minuta derbija, da mi pevaju, da vređaju moju suprugu koja je radila kao direktorka marketinga FK Partizan...







Navikao sam i na uvrede na društvenim mrežama. Ono na šta ne zelim da se naviknem i nikada neću, je to da ucveljeni 'profesor' postavlja i montira sliku mog trogodišnjeg sina na svom tviter nalogu. Ne, to necu dopustiti da postane normalno!







Neću dopustiti da kao neko ko nikada nije bio sa druge strane zakona, ko radi pošteno i bori se za svoju porodicu u ovoj zemlji, nasoj Srbiji, postane normalno da nastrani 'profesor' koji ne zna šta znači imati dete, dozvoli sebi da najgrublji način prekrši pravo trogodišnjeg deteta.

Srbijo, institucije, tuzilaštvo, sudovi ako mislimo da se ikada pridružimo Evropskoj Uniji ne smemo dozvoliti da bilo ko a posebno jedan 'profesor' grubo krši Konvenciju o pravu deteta koja jos 20. novembra 1989. godine usvojena na Generalnoj skupštini UN.






Vlada Srbije je obećala da će biti nulta tolerancija za kršenje prava dece!

-









Da li treba moje dete da bude primer da se nikada više ne dozvoli da se prepucavanjem u sportu ugrozi integritet bilo kog deteta?!





Poštujem fudbalski klub Partizan i njegovu istoriju kao najvećeg rivala Crvene Zvezde! Partizan nisu i nikada neće biti ovi ljudi koji dozvoljavaju da bilo čije dete zavrsi na društvenim mrežama, izloženo napadima bolesnih homofobičnih, izvrnutih umova!





Tužbe će već sutra biti podnete a državo ti si na redu da pokažeš da Srbija štiti i čuva našu decu, svi smo videli kampanju 'za našu decu'...Verujem u ovaj sistem i u ovu državu!





Siguran sam da je svakog pravog Partizanovca sramota kada je video danas post sa trogodišnjim detetom kod 'profesora' na twiteru!!! Sportski pozdrav'', napisao je Borjan na Instagramu.

-

Ubrzo je usledio i Vuletićev odgovor, uz ranije fotografije posle kojih se Borjan povezivao sa Partizanom, pre dolaska u Zvezdu.

''Dobro veče. Ovo se zove kolaž. Ovaj kolaž govori o dve osobe za koje je Simović odavno lepo rekao da 'ako je Turčin krvav do lakata, Srbin mora biti do ramena jer poturici niko ne veruje'.

Danas smo svedoci jednog polupismenog spin teksta u kojem se jedan kanadski reprezentativac (koji Srbiju u fudbalu ničim nije zadužio izuzev ukoliko zvezda, kako oni vole da kažu, nije Srbija) vajka i tuguje nad time što se na društvenim mrežama pojavila fotografija koju sam i ja dobio a na kojoj se vidi Lj. Tumbakovic u nekoj umanjenoj veličini i M. Borjan u prirodnoj veličini. Ta fotografija poseduje i objavu S. Borjan: 'Životi'.

Naknadno saznajemo da je na originalu ove fotografije, koju je objavila S. Borjan (neki tabloidi je nazivaju i 'gospođetinom') jedno maloletno lice, izgleda mlađe maloletni potomak S. Borjan i M. Borjan.

Tako se M. Borjan neuko i neinteligentno vajka nad zlehudom sudbinom što je neka nepoznata osoba fotomontirala glavu Lj. Tumbakovica umesto glave ovog mlađeg maloletnika. Tu navodi nekakva kršenja prava deteta ali, koliko je meni poznato, Lj. Tumbaković je punoletan i na ovoj fotografiji se nalazi njegovo lice.



-

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©









U razloge zbog kojih se na toj fotografiji nalazi lice punoletnog Lj. Tumbakovića ne želim da ulazim - to zna onaj ko treba da zna. Međutim, M. Borjan bi trebalo da tuži svoju suprugu jer je samo ona ugrozila privatnost mladjeg maletnika javno objavljujući njegovo lice koje nije blurovano ili zaklonjeno. Samo je 'gospođetina' S. Borjan, ovde ugrozila prava deteta i niko drugi.

Međutim, umesto suda (kojem se neizmerno radujem) ovde je pre nadležan Centar za socijalni rad i rodoteljsko staranje koji bi trebalo da opomene neodgovorne roditelje da se lica mladjih maloletnika ne objavljuju javno (a posebno ne preko društvenih mreža) bez blurovanja. Jedna od mera protiv neodgovornih roditelja je i oduzimanje starateljstva'',
naveo je Vuletić na Instagramu.

-
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan,   Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.