Izvor: MozzartSport.com, 08.Mar.2021, 18:43

Bomba je tempirana: Kavani bi na leto mogao u Boku Juniors, poznati i detalji

Želi da obuče dres kluba sa Bombonjere, piše Ole

Kako javlja argentinski list Ole, pouzdan s informacijama, Edinson Kavani će od leta postati novi igrač Boke Juniors. Prema pisanju ovog medija, Kavani je već odlučio da su mu ovo poslednji meseci koje provodi u Evropi i da je vreme za argentinski fudbal. Odabrana destinacija je: Boka.

"U julu će biti u Boki, to je ideja", rekli su izvori Olea iz okruženja bliskom igraču.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<
Ključna stvar je Kavanijeva želja da napusti Evropu i njegova simpatija prema Boki. Još jedan od važnih faktora bio je i poziv Huana Romana Rikelmea, sadašnjeg potpredsednika Boke, koji je usred pandemije pozvao Urugvajca. Tu je Kavani čuo da njegov idol želi da ga dovede u Boku uskoro i da su mu vrata otvorena. Kavani je kao dete sanjao da zaigra za ovaj klub i sada je sve bliži tome.

Ni ugovor sa Mančesterom ne bi trebalo da bude prepreka. Jer, nova godina u ugovoru nije automatska, tako da može da ode u Boku na leto bez objašnjenja. Takođe, tako bi bio blizu svog rodnog mesta, Salta, udaljeno oko 460 kilometara, ili oko šest sati vožnje od Buenos Ajresa.

Porodica i rodno sve više privlače iskusnog centarfora, s obzirom na to da ima 34 godine i sve je bliži kraju karijere.

Ole piše da je Kavani raspoložen da smanji potraživanja od onih koja ima u Evropi, a jedini zahtev koji je imao je da ugovor bude na tri godine. I za to vreme bi zaradio koliko zaradi za godinu dana u Engleskoj, što je između 5.000.000 i 6.000.000 dolara.

To bi bilo više od aktuelnih ugovora u redovima argentinskog giganta, ali manje od onoga koliko je Karlos Tevez zarađivao kada se vratio 2015. u klub.

Važna stavka u celoj priči biće i to ko će činiti Bokin tim kada Kavani dođe. Da li se planira pojačavanje tima i napad na Kopa Libertadores što je želja napadača koji je pre dresa Junajteda na Starom kontinentu branio boje Palerma, Napolija i Pari Sen Žermena.

Kavani je odlučio da se vrati u južnoamerički fudbal i izbor je bez dileme pao na Boku, te je ostalo još da raspoložene strane do kraja realizuju dogovor. Urugvajac je rekao da se seća kako je gledao Boku na televiziji. Sada je sve na Boki koja ako razbije kasicu prasicu može da dovede prekaljenog špica.

Ugovor sa Crvenim đavolima centarforu ističe po završetku sezone, a dodatna godina je samo opciona.

Bomba je tempirana i sve su prilike da će eksplodirati na leto…

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.