Bolan kraj sna o medalji: Srbija ubedljivo poražena od Francuske

Izvor: BKTV News, 22.Avg.2018, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolan kraj sna o medalji: Srbija ubedljivo poražena od Francuske

Kadetska selekcija Srbije doživela debakl u susretu osmine finala sa vršnjakinjama iz Francuske

Ženska kadetska reprezentacija Srbije, igračice rođene 2002. godine i mlađe, nije uspela da se plasira u četvrtfinale Evropskog prvenstva koje se održava u litvanskom Kaunasu. Izabranice selektora Nenada Markovića su, u meču osmine finala, ubedljivo poražene od moćne selekcije Francuske, i u nastavku šampionata sledi im borba za plasman od 9. do 16. mesta i opstanak u A diviziji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << />
Srpske kadetkinje gotovo da nisu imale nikakve šanse protiv fizički i atletski snažnijeg rivala, koji je od samog starta diktirao žestok tempo. Naš mladi tim je sasvim solidno parirao Francuskinjama u skok igri, ali je razlika u šutu i izgubljenim loptama dva tima bila drastična, što je imalo presudan uticaj na krajnji rezultat. Prvi protivnik reprezentaciji Srbije u borbi za plasman od 9. do 16. mesta biće selekcija Danske večeras od 20:15 časova.

ЛИТВАНИЈА, ЕП У16, 1/8 финала: Србија – Француска 33:77https://t.co/z6T8UrdaWs#kss #reprezentacija Women's #FIBAU16Europe pic.twitter.com/xLlOiWHa3u

Utakmica u Kaunasu rešena je praktično u prvih 15 minuta. Agresivnom igrom fizički dominantna selekcija Francuske povela je veoma brzo sa 10:2, a posle prve četvrtine imala već uverljivo vođstvo - 22:6. Na startu druge četvrtine usledila je serija od 14:0 koja je rešila sve dileme. Na kraju prvog poluvremena bilo je 40:9. Naš mladi tim nije pogodio nijednu trojku iz devet pokušaja u prvom poluvremenu, a iz igre je šutirao samo 4/25.

Iako su srpske kadetkinje u trećoj četvrtine postigle isto poena kao u prvih 20 minuta, i bar donekle bile ravnopravne, zaostatak se sve više povećavao. Tek u finalnoj deonici naš mladi tim se oslobodio grča, pokazao da može da se nosi i sa najboljima, ali bilo je suviše kasno da se bilo šta promeni.

Srbija - Francuska 33:77 (6:22, 3:18, 9:17, 15:20)

Srbija: Jovanović 2, Opačić 10, Matić 2, Popović, Zarić, Radojčin, Vučković 2, Boričić, Mladenović 2, Davinić 4, Mitrović 7, Samardžić 4.

Francuska: Farsi 9, Sida Abega 6, Kardenal 5, Kesler 10, Detčar 3, Nijare 4, Mokta 2, Busije 2, Rumi 11, Mbu 12, Piper 6, Astier 7.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.