Boks ima novog kralja: Fjuri polomio Klička za titulu šampiona sveta!

Izvor: MozzartSport.com, 29.Nov.2015, 01:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Boks ima novog kralja: Fjuri polomio Klička za titulu šampiona sveta!

Taktički sjajnim pristupom Britanac na poene srušio favorizovanog Ukrajinca u okršaju za titulu u superteškoj kategoriji

Bokserski svet ima od večeras novog gazdu. Britanac Tajson Fjuri savladao je u spektaklu u Dizeldorfu dosadašnjeg šampiona Vladimira Klička jednoglasnom odlukom sudija nakon 12 rundi ne preterano kvalitetnog, ali svakako mudrog boksa i postao novi šampion sveta u superteškoj kategoriji.

Utisak je da je Ukrajinac izgubio titulu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i jer je poprilično potcenio Fjurija i da je nespreman ušao u ovaj meč. Udarci nisu bili precizni i jaki kao nekad, šampion je bio previše pasivan, kao da je očekivao da će Irac sam sebe da nokautira. Nekoliko puta je čak sebi dozvolio da okrene leđa rivalu. Jednom prilikom je Fjuri to fino iskoristio. Četiri runde Kličko je, doduše, kontrolisao dešavanja u ringu, dok se Fjuri hrabrio spuštajući gard, provocirajući rival, kao nekad Muhamed Ali o čijoj veštini može samo da sanja.

Izgledao je neozbiljno, sve do trenutka preokreta u četvrtoj rundi kada je Fjuri udahnuo udahnuo svežu energiju.

Fjuri je, naime, tokom duela slučajno glavom udario Klička u jagodičnu kost ispod levog oka i naneo mu posekotinu koja je Ukrajinca primorala na dodatan oprez. Umeo je to izazivač da iskoristi, mudro je držao Ukrajinca na distanci i kontrolisao borbu bežeći od direktnog sukoba pesnicama, mada to večeras i nije bio posebno težak zadatak imajući u vidu da Kličko poprilično podbacio. Iako se mnogima učinilo da Britanac nije ni izbliza tehnički dobar kao Kličko, taktički je besprekorno odradio posao večeras i zasluženo se na poene okitio titulom šampiona sveta.

Potom i zapevao hit popularnog američkog rok benda Aerosmit "I don`t wanna miss a thing"?! Ni šampioni nisu što su nekad bili, iako niko neće - nije ni sam Kličko - osporiti da je Fjuri bio bolji. Opet, nije ni boksovao toliko dobro, koliko je Kličko bio loš i mučio se sa retkim borcem koji je imao prednost dužih ruku. Na kraju, nakon 12 rundi sudije su odlučile da dodele trijumf Britancu, a glasali su: 115:112, 115:112, 116:111, sve u korist Fjurija.

Zanimljivo, odmah u rnakon što je proglašen za šampiona Fjuri je ponudio revanš Kličku, koji je Ukrajinac prihvatio, pa je izvesno da ćemo opet uživati u istinskom bokserskom spektaklu ove dvojice majstora plemenite veštine. Onaj nešto manji majstor večeras je pobedio. Na hrabrost, na srce.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

PLANETA IMA NOVOG VLADARA: Fjuri savladao Klička!

Izvor: HotSport.rs, 29.Nov.2015

Britanac Tajson Fjuri savladao je u Dizeldorfu aktuelnog šampiona sveta Vitalija Klička!. . Planeta je dobila novog vladara, pošto je Fjuri na peoene posle 12 rundi slavio u superteškoj kategoriji.. Ukrajinac je izgubio titulu jer je potcenio rivala, ai nije bio baš najspremniji. Bio je na svom...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.