Izvor: MozzartSport.com, 29.Nov.2020, 22:15

Boka se večeras oprašta od Maradone, a sudbina je htela da to bude protiv Njuelsa

Uvertira za Libertadores i dilema zvana “Karlos Tevez”

Protekle noći u Rosariju, istoimeni Sentral i River Plejt pre početka utakmice ispratili su Dijega Armanda Maradonu – minut aplauza i fudbaleri obe ekipe na centru. Jedni su formirali keca, a drugi nulu i tako stvorili čuvenu desetku najvećeg sina argentinskog fudbala. Između je bio portret El Pibea na kojem drži “Boginju”, pehar koji je sa Argentinom osvojio 1986. Videćemo kako će ga njegova >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Boka ispratiti večeras (23.20) protiv Njuels Old Bojsa (za koji je takođe nastupao kada se vratio iz Evrope) u petom kolu Liga kupa, koji je automatski, posle smrti legendarnog Argentinca preimenovan u Kup Dijego Armando Maradona.

Koliko je teško Boka podnela gubitak jedne od najupečatljivijih figura u istoriji fudbala govori i detalj da je iste večeri klub iz Buenos Ajresa tražio odlaganje utakmice u Libertadoresu protiv Internasionala u Brazilu, a da je i KONMEBOL prepoznavši veličinu trenutka, uslišio zahtev plavo-zlatnih. Boki će kao uvertira za tu utakmicu osmine finala južnoameričke elite poslužiti upravo duel sa timom iz Rosarija koji je Boka u drugom kolu savladala na gostovanju golovima Karlosa Teveza i Lisandra Lopeza.

Večeras domaćin mora da pobedi, a u slučaju da Lanus trijumfuje protiv Taljeresa nešto kasnije, ni tri boda neće biti garancija da će tim sa Bombonjere grupu smrti okončati na jednoj od prve dve pozicije, koje garantuju šampionsku fazu. Prosto je nezamislivo da Boka bude poražena, ili zabeleži remi večeras, kada igra za Dijega Armanda Maradonu. Uz to poslednji put kada su Đenovljani vezali više od dva poraza bila je 2016. godina i tada su ih zaređali pet, ali na prijateljskom Torneo de Veranu. U takmičarskim mečevima to se nije desilo od marta 2011. kada su je pobeđivali Velez, San Lorenco i Olimpo.

Velika je neopznanica kakvu će ulogu večeras imati Karlos Tevez. Vesti o smrti prijatelja Dijega saznao je u hotelskoj sobi u Porto Alegreu i one su ga duboko pogodile. Uz to, njegov otac već neko vreme ima zdravstvenih problema i pitanje je koliko je Karlitos psihički spreman za večerašnji meč. Trener Boke Migel Anhel Ruso još nije potvrdio sastav, argentinski mediji pišu o projekcijama startne postave bez Teveza, koji će biti preko potreban Boki za nekoliko dana u Porto Alegreu protiv Internasionala. Ako večeras preskoči duel sa Njuelsom, spojiće 17 dana bez nastupa. Velika mozgalica je pred šefom struke domaćina.

Boka je od Njuelsa poslednji put poražena 2014. godine i to baš na Bombonjeri, a od tada ga je pobeđivala pet puta uz dva remija. Igraće domaćin iz Buenos Ajresa za Maradonu, ali igraće i Njuels za koji je takođe nastupao. El Pibe je vrhovno fudbalsko božanstvo svakog Argentinca.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

KUP DIJEGO ARMANDO MARADONA, 5. KOLO

Nedelja

21.10: (2,45) Defensa i Hustisija (2,95) Sentral Kordoba (3,00)

23.20: (1,65) Boka Juniors (3,65) Njuels Old Bojs (5,10)

Ponedeljak

01.30: (2,05) Urakan (3,10) Patronato (3,70)

01.30: (2,65) Lanus (3,15) Taljeres (2,60)

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.