Bojkot Mondijala u Rusiji je besmislica

Izvor: Sportal.rs, 21.Nov.2014, 23:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bojkot Mondijala u Rusiji je besmislica

Generalni sekretar Svetske fudbalske federacije (FIFA) Žerom Valk rekao je da bi bojkot

Svetskog prvenstva 2018. godine u Rusiji bio "besmislica".

Neki evropski političari predložili su bojkot Mundijala zbog konflikta u istočnoj Ukrajini, za koji mnoge Zapadne zemlje optužuju Rusiju.

Valk je tokom posete Sočiju rekao da su priče o bojkotu pokušaj "provokacije" i izazivanja neslaganja, i da ne uvažavaju "realnost sadašnjeg sveta".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs <<
- Nadam se da svet i dalje razume i prepoznaje Svetsko prvenstvo kao sportski događaj, i da on nema veze sa politikom i nijedna grupa ne treba da ga koristi kao političko oruđe -  rekao je Valk, a prenosi Beta.

Funkcioner FIFA govorio je posle sastanka sa organizatorima Svetskog prvenstva i obilaska Sočija u pregledanju priprema za turnir.

(Ilustracija: Beta/AP/MTI,Tibor Illyes)
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.