Bogosluženju u Banjaluci prisustvovao veliki broj vjernika

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Jan.2015, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogosluženju u Banjaluci prisustvovao veliki broj vjernika

BANJALUKA - Njegovo preosveštenstvo episkop banjalučki Jefrem služio je u Sabornom hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci večernje bogosluženje, nakon kojeg je osveštao badnjak, čemu je prisustvovao i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Vladika je poručio da je tajna ovog praznika velika i da samo vjerski prosvijećeni mogu da shvate značaj događaja koji on najavljuje, a to je dolazak Mesije.

"Kako se naš Gospod rodio u vitlejemskoj pećini, neka se tako rodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << i u našim srcima", rekao je vladika Jefrem.

On je podsjetio na riječi božićnog pozdrava koje govore o miru, ali kojeg danas u svijetu nema dovoljno.

U toku bogosluženja upriličeno je i poklonjenje kopiji čudotvorne ikone Darovi mudraca sa Istoka novorođenom Hristu, poklona Ruske pravoslavne crkve, osveštane na Svetoj gori.

Nakon bogosluženja, vladika Jefrem čestitao je vjernicima Badnje veče, kao pripremu za sutrašnji najradosniji hrišćanski praznik - Božić.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Bogosluženje u Banjaluci i u Sarajevu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jan.2015, 01:11

U Hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci večernje bogosluženje služio je episkop banjalučki Jefrem, a bogosluženju je prisustvovao veliki broj vernika...Vladika Jefrem je poručio da je tajna ovog praznika velika i da samo verski prosvećeni mogu da shvate značaj događaja koji on najavljuje, a to...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.